Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Berlin, Frankfurt ve Liege’de şehit anması

Almanya’nın başkenti Berlin, Frankfurt ile Belçika’nın Liege kentlerinde şehit anması düzenlendi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Besta şehitleri şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anıldı.

DEST-DAN Kadın Meclisi’nin organize ettiği anma saat 14.30’da başladı. Anmaya, Berlin NAV-DEM ve HDK Berlin yöneticileri, Rojava Almanya Temsilcisi Mesud Hasan, PYD Berlin Kadın Meclisi Eş Sözcüsü Leyla Ahmed, NAV-DEM Şehit Aileleri Komisyonu üyelerinin de bulunduğu 100 kişi katıldı.

Anmada NAV-DEM eşbaşkanı Melek Yula, şehit aileleri komisyonu Eş sözcüsü Goze Çalkan, HDK Berlin Eş sözcüsü Rezan Aksoy, Kürt Kadın hareketi TJK-E den Nupel Munzur şehitlerin anısına birer konuşma yaptı.

Delal Amed ve Aze Malagirt’in mücadele arkadaşlarının da katıldığı anmada anılar anlatıldı, şiirler okundu.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, “Şehit namirin”, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Besta şehitleri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan KOMAV yöneticilerinden Şenge Kahraman, Besta şehitleri başta olmak üzere, bütün şehitlerin anısına bağlı olmanın, onların mücadelesini yükseltmekle mümkün olacağını söyledi.

Kürt Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada kadının özgürlük şehitlerinin sadece onların komutanlık düzeyi ile ele alınmaması gerektiğini belirtti. Onların yaşamının tamamen birer devrim niteliğinde olduğu dile getirildi.

Anma sinevizyon gösterimi ardından sloganlarla sona erdi.

LIEGE

Belçika’nın başkenti Liege’de de Besta şehitleri anıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Şehit Ronahi Kadın Meclisi’nin organize ettiği anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Jineoloji aktivisti Necibe Qaradaxi de yaptığı konuşmasında Delal Amed ve Aze Malazgirt şahsında tüm şehitleri andı. “Bizler kadın özgürlük mücadelesini daha da güçlendirip, onlara layık olmak zorundayız” diyen Qaradaxi, var olan görev ve sorumluluk yerine getirilerek, şehitlere layık olunabileceğini belirtti.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada, şehit aileleri komisyonu üyesi Sultan Oğraş ve şehit aileleri de birer konuşma yaptı.

Anma, sloganlarla sona erdi.