Berlin’deki eylemcilere her kesimden ziyaretler sürüyor

Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak, Ömer Bağdur, Cemal Kobanê ve Şiyar Xelil’e toplumun her kesiminden ziyaretler bugün de sürdü. Avrupa’nın birçok kentinden gelen aileler de eylemcilerinin talebine destek verdiler.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi direnişinin Almanya ayağı Berlin’de Kürt aktivistler Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil tarafından sürdürülüyor. NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde devam eden eyleme değişik kesimlerinden ziyaretler devam ediyor.

Eylemcilerinin bugünkü ziyaretçileri Kassel, Göttingen, Bochum kentleri ile Danimarka ve İsveç’ten gelen Kürdistanlılardı. Eylemcilerin aileleri ve akrabaları olan ziyaretçiler “Bu tarihi direnişte yer almanızdan dolayı sizinle gurur duyuyoruz” verdiler. Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını isteyen aileleri eylemcilerin yalnız bırakılmaması çağrısında bulundular.

PYD’LİLERDEN DESTEK ZİYARETİ

Tuzak, Bağdur, Kobanê ve Xelil’i ayrıca bugün PYD Almanya temsilciliğinden bir grup siyasetçi ve aktivist ziyaret ederek Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin başlatılmasıyla başlayan direnişin Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde yaşayan halkların da direnişi olduğunu belirttiler.

Açlık grevi eylemcilerini dün de Ozan Şahturna ve Ozan Şiar ziyaret ederek açlık aktivistlere destek mesajı vermişlerdi. Ziyaret sırasında konuşan Ozan Şahturna “En ağır acıları çeken biri olarak bu acıları daha da derinden hissediyorum” diye konuşmuştu. Eserlerinden parçalar okuyan Ozan Şahturna açlık grevi eylemcilerinin talebinin kendi talebi olduğunu ifade etti.

Eylemcilerin başka ziyaretçisi ise Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) üyesi siyasetçi Arap Karaduman’dı. Eylemcilerle bir süre sohbet eden Karaduman “Mücadeleniz mücadelemiz, eyleminiz eylemimizdir. Direnişinizin muhakkak başarıya ulaşacağına inanıyoruz” sözleriyle tecride karşı verilen direnişe tam verdiğini ifade etti.

Berlin’de Kürt aktivistler Mele Mustafa Tuzak 127 gün, Şiyar Xelil 114 gün, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur ise 111 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemindeler. Daha önce Kassel, Duisburg ve Nürnberg kentlerinde açlık grevi direnişine katılan aktivistler, geçtiğimiz Mart ayından itibaren eylemlerini toplu şekilde Berlin’de sürdürme kararı almışlardı.