Berlin’de işgal-tecride karşı ‘demokrasi nöbeti’

Türk devletinin Batı ve Güney Kürdistan’a yönelik işgali ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarına ‘demokrasi nöbeti’ gerçekleşecek. Nöbette Kürdistanlılar ve dostları 3 gün boyunca açlık grevi eylemi düzenleyecek.

23 Nisan Pazartesi günü Berlin kent merkezinde bulunan Kurfürstendamm meydanındaki yıkık kilise önünde 5 gün sürecek bir dizi etkinlik organize ediliyor. Etkinliklerde Türk devleti ve çetelerinin Batı ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat edilecek.

Kürdistanlılar ve dostları Cuma gününe kadar her gün saat 12.00-18.00 arası “Demokrasi nöbeti” adı altında bir eylem gerçekleştirecek. Bir grup aktivist ise işgal ve tecridin son bulması talebiyle 3 günlük açlık grevine başlayacak.

Etkinlik çerçevesinde Alman kamuoyunu bilgilendirme amaçlı heyetler oluşturarak kurumlar ziyaret edilecek. Müzik ve folklor gösterilerin de olacağı etkinlik programında halka açık tartışma ve bilgilendirme toplantıları da organize edilecek.

Etkinlik çerçevesinde Kürdistan’ın dört parçasında yaşanan gelişmeler de ele alınacak. Özellikle AKP-MHP-Ergenekon iktidarının ilan ettiği 24 Haziran erken seçimlere ilişkin Berlin’de yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyelilerin yapabilecekleri de tartışılacak.

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Hazırlık Komitesi “Demokrasi nöbetimize insanca yaşamdan yana olan, Ortaçağ karanlığında yaşamak istemeyen herkes katılmalı, insanca yaşamak isteyeni de katmalı” çağrısı yaptı.