YENİLENDİ

Helebçe şehitleri Avrupa kentlerinde anıldı

Helebçe Katliamı şehitlerinin anıldığı eylemde, Helebçe ve Enfal soykırımlarının uluslararası düzeyde tanınması, kurbanların tazminlerinin sağlanması ve Türk devletinin Kurdistan’ı işgal girişimlerinin kınanması istendi.

HELEBÇE KATLİAMI ANMA

Almanya’nın başkenti Berlin ve Saarbrücken kentinde Helebçe Katliamı’nda yaşamını yitirenler 36’ncı yıl dönümü vesilesiyle anıldı.

Kurdische Gemeinde zu Berlin-Brandenburg e.V., Navenda Kurdistaniyên Azad, Navenda Nali e. V., Awadani e. V., Kurdberlin, Kurdisches Zentrum e. V.’nin düzenlediği anmaya çok sayıda kişi katıldı. Kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği Helebçe Katliamı’nın gelişim seyrinin dile getirildiği eylemde, “Dün Halepçe de kimyasal kullanan diktatörler bugün de aynı şekilde Kürtleri kimyasallarla katletmeye devam ediyor” denildi.  vurgusu yapıldı.

Enfal saldırılarında katledilenlerin sayısının 182 binden fazla, Helebçe’de ise en az 5 bin kişinin katledildiği hatırlatılan açıklamada, yaralanan ve hayatta kalanların ise hala travmalar yaşadığı belirtilerek şu talepler dile getirildi:

* Başûrê Kurdistan’da Kürtlere yönelik Helebçe ve Enfal soykırımlarının uluslararası düzeyde tanınması,

* Zehirli gaz saldırısından hayatta kalan insanlar ve yakınları için tazminat ve insani yardım yapılması,

* Alman hükümeti ve Avrupa Birliği’nin Türk devletinin Bakur, Rojava ve Rojhilatê Kurdistan’ı işgal etme çabalarını kınaması.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Saarbrücken Kürt Halk Meclisi tarafından Helebçe ve Efrîn direniş şehitleri anıldı.

Europa Galerie önünde düzenlenen mitingde faşist zihniyet bir kez daha protesto edildi.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde yıl dönümleri vesilesiyle Halepçe ve Qamişlo katliamlarında yaşamını yitirenler anıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmaya çok sayıda kişi katıldı. Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Kürt tarihinin katliamlarla dolu olduğu, bugün de diktatörler ve faşist rejimlerin Kurdistan’da Kürtleri katletmeye devam ettiğine işaret edildi. Katliamları unutmayacak, unutmayacağız vurgusu yapıldı.