Berlin’de gözaltında kayıplar soruldu

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında Berlin'de bir araya gelen aktivistler, “Failler belli, kayıplar nerede” diye sordu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kottbusser Tor'da bir araya gelen Kurdistanlı ve Turkiyeliler gözaltında kaybedilenlerin akıbetini sordu.
Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite'nin (ICAD) organize ettiği eyleme Dest Dan Kadın Meclisi, Nav Berlin (Özgür Kurdistanlılar Meclisi), SKB (Sosyalist Kadınlar Birliği), ZORA ile birçok kurum temsilcisi katılım sağladı.

Eylemde, gözaltında kayıplar konusunda önemli mücadeleler verilmesine rağmen kayıpların büyük çoğunluğunun akıbetinin hala ortaya çıkarılamadığına işaret edilerek, bunun nedeni şöyle vurgulandı: “Çünkü bu saldırıyı gerçekleştiren devletler, insanlığa karşı işledikleri bu suçun üzerini örtbas etmekte, failleri cezasızlık zırhı ile korumaktadırlar.”

Gözaltında kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması ve sorumluların yargılanması için dünya çapında mücadelenin sürdürülmesi önemine vurgu yapılan eylemde "Hoch die internationale Solidarität" sloganı atıldı.