Basklı senatörlerden İspanyol hükümetine ‘İmralı’ sorusu

Bask bölgesi senatörleri Madrid’deki hükümetin yanıtlaması için bir soru önergesi vererek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekti.

SORU ÖNERGESİ

Bask Bağımsızlık Partisi Uluslararası İlişkiler Departmanı Direktörü Gorka Elejabarrieta Diaz ve Josu Estarrona Elizondo tarafından verilen soru önergesinde Abdullah Öcalan ile 25 Mart 2021 tarihinden beri hiçbir iletişim kurulamadığı hatırlatıldı. 

Hükümetten Meclis İç Tüzüğünün 160 ve 169. Maddeleri uyarınca yazılı yanıt isteyen senatörler, İmralı cezaevi koşullarına dikkat çekerken,  “25 yıldır İmralı cezaevinde son derece sert bir rejim altında tutuklu bulunuyor” dedi. 

13 Mart tarihli soru önergesinde şunlar ifade edildi:

“Meclis İçtüzüğünün 160 ve 169. Maddeleri uyarınca, aşağıdaki soruyu yazılı cevap olarak göndermenizi istiyoruz: Önümüzdeki 4 Nisan'da Kürt lider Abdullah Öcalan 75 yaşında olacak. 25 yıldır İmralı cezaevinde (Türkiye'de) son derece sert bir rejim altında tutuklu bulunuyor. 25 Mart 2021 tarihinden bu yana Sayın Öcalan ile ilgili herhangi bir haber ya da bilgi bulunmamaktadır. Bu yüzden biz hükümete aşağıdaki soruları sormak istiyoruz: 

-Hükümet Abdullah Öcalan'ın durumundan haberdar mıdır? 

-İspanyol diplomasisi 25 yıldır İmralı cezaevinde siyasi tutuklu olarak bulunan Kürt lider Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgiye sahip midir?”