Basel ve Freiburg’da şehit anması

İsviçre’nin Basel ve Almanya’nın Freiburg kentinde, şehit anmaları yapıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde İsviçre Kürt Kadın Hareketi ve Şehit Aileleri Komisyonu, şehitleri anma etkinliği düzenledi.

HPG ve YJA-STAR komutanlarında Delal Amed, Aze Malazgirt, Ferhat Köşker (Şervan Nurhak), Serhat Bilal Sarıdaş (Serdem) şahsında Kasım ayı şehitleri anıldı.

Anmada konuşan Şehit Aileleri Komitesi’nden Ali Matur, “Daha fazla şehit vermemek için, şehitleri biraz daha güçlü sahiplenmek lazım. Onların bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve bu temelde çalışmalarımızı yükseltmemiz lazım. Gerillaların şehit düşerek hakka yürüdüğünü ve bu cihanda hak katındadır” dedi.

İsviçre Kürt Kadın hareketi adına da bir konuşma yapıldı. Konuşmada PKK’nin şehitler partisi olduğu dile getirildi.

Konuşmalardan sonra anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sık sık, “Şehit namirin” sloganlarının atıldığı anma lokma dağıtımından sonra sona erdi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Besta şehitleri anıldı. YJA Star Komutanlarından Delal Amed ve beraber şehit düştüğü arkadaşları için düzenlenen anma Freiburg Şehit Aileleri Komisyonu ve Nuda Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Freiburg Şehit Aileleri Komisyonu adına söz alan Salih Hezex, Delal Amed’in otuz yıla yakındır Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini söyledi.

Hezex "Ömrünü bu mücadeleye adayan Delal Amed ve arkadaşları bu halkın mücadelesinde hep yaşayacaktır. Bu mücadeledeki her şehadet bizim için acı verici olsa da onların amacını yerine getirmek için daha güçlü ve inançlı bir şekilde zafere odaklanmalıyız" dedi.

Anmada Delal Amed'in yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı.