'Aysel Doğan'ın mücadelesini sonuna kadar yaşatacağız'

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi, Aysel Doğan’ı andı, "Aysel Doğan’a sözümüz; özgür Kürdistan ve özgür Önderlik olacaktır" dedi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt halkı ve dostlarının 10 yıldır sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti'nin Tertip Komitesi, Kürt devrimci Aysel Doğan için başsağlığı mesajı yayımladı.
“1999 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla Avrupa’dan giden barış heyeti içerisinde yer alan Aysel Doğan Önderlik ve Önderlik çizgisine bağlı olarak son anına kadar devrimci mücadeleyi kararlılıkla sürdürdü” denilen açıklamada, Aysel Doğan’ın özgür Kürt kadın mücadelesinin önemli şahsiyetlerinden biri olduğu vurgulandı.

'ONA SÖZÜMÜZ; ÖZGÜR KÜRDİSTAN VE ÖZGÜR ÖNDERLİK!'

“Önderliğe ve Kürt halkının tarihi mücadelesine olan bağlılığı hepimiz için örnekti” vurgusunda bulunulan açıklamanın devamında, Aysel Doğan’ın Özgürlük Nöbeti’ne de katıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi:

“Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi olarak Aysel Doğan’a sözümüz; özgür Kürdistan ve özgür Önderlik olacaktır. Dersim’in asi kadınını, Munzur’un bağrına gönderiyoruz. Halkımızın, Önderliğimizin başı sağ olsun. Mücadelesini mücadelemizde sonsuza kadar yaşatacağız.”