Avusturya ve Almanya'da HDP'den seçim çalışmaları

Avusturya ve Almanya'da Kürdistanlı ve Türkiyeli örgüt ve derneklerden oluşan HDP bileşenleri seçim çalışmalarına başladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kürdistanlı ve Türkiyeli halklar seçim çalışmaları için bir araya geldi.

Demokratik Halklar Federasyonu lokalinde HDP adına bir araya gelen kitle, seçim çalışmalarına hız verdi.

Toplantıda HDK Temsilcisi Richard Berger, Kürt kurumların ve sosyalist hareketlerin temsilcileri yer aldı. 

Seçim koordinasyonunun belirlendiği toplantıda müşahit listeleri, yayın ve propaganda çalışmaları üzerine planlar yapıldı.

HDP çalışmaları için belirlenen 7 kişilik grup, seçim süreci boyunca Avusturya genelindeki çalışmaların koordinesini yapacaklar.

Çalışma yürütecek partililer, seçmen kayıtlarının konsolosluklara ulaştırılması için organize yaptı.

Avusturya'da Viyana, Salzburg ve Brengez olmak üzere üç seçim bölgesi olarak belirlenen bölgelerde, YSK sandık görevlileri ve müşahitler belirlendi. Gündemin diğer ve önemli maddesi olan basın yayın ve propaganda için yürütülen tartışmalarda öne çıkan ise seçmenleri oy için ikna etmek oldu.

Türkiyeli ve Kürdistanlıların bulunduğu alışveriş merkezleri, kahvehaneler, cami ve diğer inanç kurumlarının da ziyaret edilmesine karar verildi.

'ÇETE KURUMA KARŞI ÖRGÜTLÜ OLALIM'

Avusturya'da HDP seçmenlerine karşı yürütülen anti-propaganda faaliyetlerine karşı gerekli olan diplomatik faaliyetlerin yürütülmesi için komisyon belirlendi. AKP'nin çete kurumu UETD'ye karşı da örgütlü olunması gerektiği vurgulandı.

Seferberlik ruhu ile çalışmaların yürütülmesi gerektiğini dile getiren Richart Berger, herkesin diktatör Erdoğan ve onun çetelerinin sonunu getirmek için canla başla çalışması gerektiğini vurguladı.

DUİSBURG'DA SEÇİM STARTI VERİLDİ

Almanya'nın Duisburg kentinde de 24 Haziran seçimleri kapsamında HDP bileşenleri tarafından bir seçim startı verildi. HDP bileşenleri ATİF, AGİF, DDKTM, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, Kürecik Halk İnisiyatifi, Dersim Spor, Freies Forum, Avrupa Yaşanacak Dünya’dan oluşuyor.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde gerçekleştirilen toplantıda Duisburg ve çevresinde yaşayan Kürtler ve Türkiyeli dostları katıldı. Toplantıda, HDP Duisburg olarak bütün kayıt işlemleri ve ulaşım için herkesin seferberlik ruhu ile hareket ederek Erdoğan diktatörlüğüne son vermek amacıyla mücadele edilmesi gerektiği belirtildi. HDP bileşenlerinin başvuru, oy verme işlemlerine ilişkin kurduğu komisyonlar da çalışmalarına başladı.