‘Avrupa’yı Öcalan’a özgürlük alanlarına çevireceğiz’

Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’da başlatılan eylem devam ediyor. Eylem Tertip Komitesi Üyesi Medya Botan, Öcalan’a özgürlük eylemleri Avrupa’nın her tarafına yayacaklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşulları için 23 Ekim'de 63 kurumun basın açıklamasıyla Strasbourg kentinde bulunan CPT ve AK önünde başlayan eylem, 53’üncü gününde devam ediyor.

CPT’nin önünde bugün de kitlesel bir basın açıklaması yapılması bekleniyor. Halk, sabah saatlerinde Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerden otobüs ve özel araçlarla Strasbourg’a akın etti.

Eylem Tertip Komitesi Üyesi Medya Botan ise Öcalan’a özgürlük eyleminin önümüzdeki dönem planlamasına ilişkin basın açıklaması yapacaklarını belirterek, "Avrupa’nın bütün sokaklarını Öcalan’a özgürlük alanlarına çevireceğiz” dedi.

‘DİRENİŞİ BÜYÜTELİM’

Botan, şunları söyledi: "Bugün eylemimizin 53’üncü günü. Bu eylem etrafında bir kamuoyu oluşturuldu. Önderliğimizin şahsında hareketimize karşı olan konsepti kırmamızın tek yolu, direnişi büyütmektir. Bugün Strasbourg’da kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Kararımızı burada açıklayacağız. Direnişi büyüteceğiz. Önderliğimize yaklaşımı, değerlerimize saldırı görüyoruz. Biz direnişi Avrupa’nın her tarafına yayarak büyüteceğiz. Bu anlamda önemli plan ve kararlarımız var. Onun için de başta kadınlar ve gençler olmak üzere halkımızın örgütlü olduğu yerde direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”