Avrupa Seçim Koordinasyonu: HDP ile ortak yaşamı örelim

Avrupa Seçim Koordinasyonu, kafatasçı AKP-MHP'ye karşı HDP'de ortaklaşmanın önemine dikkat çekti. Koordinasyon, birebir görüşmelerle çalışmaların temposunu artırmaya çağırdı.

Avrupa Seçim Koordinasyonu, bugün 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Kürdistan ve Türkiye halklarının başına bela olmuş bugünkü diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist blokunun durdurulması HDP’nin seçilmesi ve Meclis'e etkin bir şekilde girmesiyle sağlanacaktır" diye başlayan açıklamada, şu mesajlar verildi:

'ÖZGÜR VE ORTAK YAŞAM İÇİN...'

"Kimliğini, inancını, fikirlerini özgürce ifade edemeyenler, düşündüklerini yazamayanlar, yaşam biçimine ve geleceğine müdahale edilenler, bugün ülkemizdeki diktatörlük tarafından mağdur olanlar, 24 Haziran seçimlerinde tüm bunları değiştirebilmenin ve düzeltmenin olanağını sağlayabiliriz. Eğer gerekli adımı atmazsak baskıcı, katliamcı, inkarcı sistemin kendi iktidarını kurumsallastırarak inşa edeceği bir seçim olacaktır. Bu yüzden tüm demokrasi ve eşitlik savunucuları oylarını HDP'ye ve Sayın Demirtaş'a vermeli ve başkasını da buna ikna etmelidir ki birlikte özgür ve ortak yaşamı örelim."

'BİREBİR GÖRÜŞMELER YAPALIM'

Avrupa'daki çalışmaların temposunun artırılması ve birebir seçmenleri ziyaret etmeye geçilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Yöre, bölge, inançların kanaat önderleri ve etkin şahsiyetleri ziyaret edilerek çalışmalara dahil edilmeli. Tüm düğün, etkinlik, aile ziyaretlerini esas alarak seçmen bazlı çalışmalar yürütmek sonuç alıcı olacaktır" diye belirtildi.

'AKP'Lİ KÜRT, DEMOKRAT SEÇMEN RAHATSIZ'

Açıklamada, geçmişte AKP'ye oy veren muhafazakar Kürtlerin, demokrat Müslümanların, kafatasçı iktidardan rahatsız olduğuna değinilen açıklamada, bu kesimlerin HDP'ye yöneleceğine vurgu yapıldı.

Kürdistan'daki katliamlara karşı birikmiş öfkenin de sandığa yansıyacağına işaret edilen açıklamada, "Birlikte çalışalım, birlikte kazanalım" denildi.