Avrupa kentlerinde işgal saldırıları protesto edildi

Avrupa kentlerinde Kürdistanlılar tarafından Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Fransa'nın Marsilya şehrinde, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP ihaneti protesto edildi.


Kimyasal silah kullanımına tepki gösterilen eylem, Canebiere Meydanı'nda düzenlendi.

İşgal ve ihanete karşı pankartlar açan gençler ve halk, haftaya kitlesel yürüyüş için çağrıda bulundu.

FREIBURG


Almanya'nın Freiburg kentinde de işgal saldırıları protesto edildi.

Nuda Kadın Meclisi öncülüğünde Freiburg merkezde düzenlenen eylemde, "Biz Kürt Kadınları olarak bu faşizan işgal saldırı konseptini boşa çıkarma mücadelesi veren özgürlük savaşçılarının yanındayız. Onların sesi olma adına alanlarda olacağız" denildi.

BERN


İsviçre'nin Bern kentinde de Kürt halkına dönük saldırılar protesto edildi.

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar Şehit Atakan Mahir Meclisi öncülüğünde Türk devleti ve KDP’nin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için Helvetiaplatz Meydanı'nda bir araya geldi. “İşgale hayır”, “Êzidî soykırımını durdurun” yazılı pankartlar açan Kürdistanlılar, KCK, YBŞ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Kürt Siyasetçi Burhan Karakoç, her devletin kendine yakın işbirlikçi Kürdü yaratmak istediğini ve buna karşı çıkan PKK’nin de özgür Kürdü ve Kürdistan’ı yaratmak istediğini kaydetti. KDP ve zihniyetinin işbirlikçi olduğuna dikkat çeken Karakoç, geçtiğimiz günlerde yolsuzluk nedeniyle Irak cumhurbaşkanlığı adaylığı iptal edilen KDP Politbüro üyesi Hoşyar Zebari’nin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Zebari ve aşiretinin yıllarca Saddam için çalışıp Güney Kürdistan’a ihanet ettiğini hatırlatan Karakoç, “O gün Güney Kürdistan’a ihanet eden Zebari şimdi tüm Kürdistan’a ihanet ediyor. Kürt halkının Kürdistan topraklarından çıkarılması için işgalcilere çağrı yapıyor. Bu kirli zihniyeti kınıyoruz” dedi.

Karakoç’un konuşmasından sonra Kürdistanlılar “Bijî berxwedana gerilla”, “Bimre xiyanet” sloganları attı.

İsviçreli anarşistlerin de destek verdiği eylem Almanca okunan bildiriyle sona erdi.