‘Avrupa’daki seçmenlerimizin görevi sadece oy vermek olmamalı’

Berlin’de gerçekleşen bir toplantıda konuşan HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, Avrupa’daki seçmenlere seslenerek şu çağrıyı yaptı: “Bu seçimde görevimiz sadece sandığa gidip oy atmak olmamalı. Bunun çok daha ötesinde yapabileceğiniz işler var.”

Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-DEM) ve DEST DAN Kadın Meclisi’nin organizesiyle başkent Berlin’de Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeler ile 24 Haziran seçimlerinin ele alındığı bir halk toplantısı düzenledi. HDP Berlin Eş Başkanı Mehtap Erol’un moderatörlüğünde yapılan toplantıya HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Sol Parti Berlin Eyaleti parlamenteri Hakan Taş ve Varto DBP Belediye Eş Başkanı Hüseyin Güneş katıldı.

Kalabalık bir dinleyici kitlenin izlediği toplantıda ilk söz alan HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım Ortadoğu’da önümüzdeki 10 yıl içerisinde rejimler, sınırlar ve statükülerin yaşanacağını belirtti. Bölgede Kürtlersiz bir istikrarın olmayacağına dikkat çeken Yıldırım, bu tarihi süreçte HDP’ye düşen görev ve sorumluluklara da değinerek şöyle konuştu:

“Biz sadece genel merkez, il ve ilçe teşkilatlarından müteşekkil bir parti değiliz. Bundan çok daha anlamlı ve derinliği olan bir partiyiz. 59 parlamenter ve 100 belediye başkanı görünüyor olabilir, fakat unutulmamalı ki bu başarı öyküsünde yüzbinlerin ve milyonların emeği, alın teri vardır. Bu istikamette ilerleme konusundaki ısrarımızı ne olursa olsun sürdüreceğiz. Bunu da Avrupa’da, diasporada olan sizlere ve Kürdistan’da olan halkımıza güvenerek sürdüreceğiz.

İddialı hareketler, barışa, özgürlüğe inanmış hareketler zalimlerin her zaman saldırısına uğrayabilirler. Biz saldırıya uğradık diye yenilmeyiz. Bir siyasi mücadelenin belli dönemlerinde darbe yedi diye de yenilmez. Bir siyasi yapı ne zaman yenilir biliyor musunuz? Davasından vazgeçtiği zaman yenilir. HDP bu inançta olduğu için hala siyaset sahnesindedir.

24 Haziran seçimlerinde iki tane gerici ittifaka karşı mücadele edeceklerini belirten Yıldırım “Birinde AKP, MHP, BBP, diğerindeyse CHP, İyi Parti, Saadet bir yerde. Ancak bir siyasi harekete böyle bir onur nasip oldu ki onlarla birlikte değiliz” dedi.

‘SELAM VERMEDİĞİMİZ İNSANLARI BİLE İKNA ETMELİYİZ’

Avrupa’daki çalışmalarım önemli olduğunun altını çizen HDP milletvekili Yıldırım seçmenlere şu çağrıyı yaptı: “Türkiye’ye nispeten daha az baskı altında olduğunuzu düşünüyorum. Herhalde bu seçimde göreviniz sadece sandığa gidip oy atmak olmamalı. Bunun çok daha ötesinde yapabileceğiniz işlerin olduğuna inanıyorum.

Bu tarihsel kavşakta ya bir bütün olarak ülkemizi bir daha görmemek üzere hasret kalacağız, ya da 24 Haziran’da ellerimizle, dişimizle, tırnağımızla, alın terimizle yaratacağımız, özgürlüğün kalıcı olduğu ülkeye birlikte döneceğiz. Bunun sadece sizin bir oyunuzla sınırlı olmadığını, bunun da ötesinde belki de şimdiye kadar selam vermediğiniz insanları da ikna edip sandığa götürmeniz gerekiyor.”

Berlin Eyaleti Meclisi’nin Sol Partili üyesi Hakan Taş ise farklı kültür, kimlik ve düşüncelerin birleştiği tek partinin HDP olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ampulü patlayan bir partinin artık Türkiye’nin aydınlatması mümkün değildir. Daha demokratik, daha aydınlık bir Türkiye ve Kürdistan için 24 Haziran’da hep birlikte onları sandığa gömmeye gidelim, başkalarını bu seçim için kazanalım, ikna edelim.”

‘KÜRTLER HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEYECEK’

Varto DBP Belediye Eş Başkanı Hüseyin Güneş ise demokrasi, barış ve özgürlük için herkesin HDP’ye sahip çıkmasını isteyerek şu hususlara dikkat çekti:

“7 Haziran seçimlerinden sonra HDP’ye yönelik topyekûn saldırı başladı. Özellikle de kayyumlarla AKP’nin güçlendirilmesi amaçlandı. Bunlar halkın belediyelerini ve kazanımlarını gasp ettiler. Bununla da sınırlı kalmayıp birçok kurumumuzun, parkımızın ve sokağımızın adını değiştirdiler. Kültür merkezimizin yerine spor salonu yaptılar. Bunun örneğini Varto’da gördük. Amaçları AKP’yi tabela partisinden çıkarıp oy kazanmaktı, fakat halkımız onların oyununa kanmayacak.”

Kürtlerin hiçbir zaman boyun eğmediğini ve tarih boyunca serhildanların yaşandığını hatırlatan Güneş “Biz de bu halkın evlatları olarak hiçbir zaman bu devlete boyun eğmedik ve boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.