Avrupa’da Türk işgalciliğine karşı eylemler

Avrupa’nın birçok merkezinde Türkiye’nin Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını ve Rojava’ya yönelik işgal girişimleri düzenlenen yürüyüşle kınandı.

Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava’ya yönelik işgal tehditleri ile Güney Kürdistan’a yönelik temsilciliği tarafından organize edildi.

Berlin kent merkezindeki “Potsdamerplatz” meydanında başlayan yürüyüş Federal Meclis yakınlarındaki “Brandenbur Tor” meydanında sonra erdi. “Yaşasın devrimci dayanışma”,  “Terörist Erdoğan”, “Türk askeri Kürdistan'dan dışarı”, ve “Almanya destekliyor, Erdoğan bombalıyor” gibi sloganların atıldığı gösteriye Kürdistanlıların yanı sıra Türkiyeliler ve Almanlar da ilgi gösterdi.

Kalabalık bir kitlenin katıldığı gösteride konuşan Berlin Özgür Kürdistanlılar Meclisi Eş Başkanı Erhan Fırat ve PYD Berlin Temsilcisi Sileman Haci Türk devletinin saldırıları karşısında batı ülkelere çağrılarda bulundular. Ayrıca Erdoğan rejimiyle yapılan işbirliğinin sona ermesi istenirken, işgale karşı verilen direnişe bütün kesimlerin destek vermesi istendi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Kuzey Doğu Suriye’nin Türk devleti tarafından işgalle tehdit edilmesi yapılan bir yürüyüşle protesto edildi. Eyleme çok sayıda kurum katıldı. Yürüyüşte yapılan konuşmalarda ve atılan sloganlarda işgale geçiş verilmeyeceği vurgulandı.

DRAGUIGNAN

Fransa’nın Draguignan şehrinde yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Parc Chabran’dan başlayan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KCK, PKK, HPG ve sol örgütlerin bayrakları taşındı. Yürüyüşte “Bijî berxwedana zindana”, “Bijî Serok Apo”, “Yaşasın devrimci dayanışma” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı, Fransızca bildiri okundu.

Valilik önünde Draguignan Kürt Toplum Merkezi adına açıklama yapan Cemal Serhat, “15 Ağustos atılımını selamlıyorum 41. Yılında mücadelemiz büyüyor 20 yıldır esir olan Önderliğimizle her gün özgürleşiyoruz” dedi. Kürt Halkının Öcalan'a özgürlük borcu olduğunu söyleyen Serhat, "Devletsiz statüsüz Kürtler YPG, YPJ, PYD ve PKK ile tüm dünyanın başına bela olan DAİŞ'i yok etti. Kürtler Önder Apo'nun ışıklı yoluyla katliamları bertaraf edecektir” diye konuştu.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Türk işgalciliğini protesto için bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ünlü Academia Meydanından başlayan yürüyüş Türk konsolosluğuna kadar yürüdü.

Burada bir konuşma yapan Yunanistan Halk Meclisi Eş Başkanı Sedat Bitlis, Türk devletinin Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkına saldırdığını ifade ederek Avrupa’da yaşayan Kürtlerin her zaman Kürt Özgürlük Hareketinin yanında olacağını kaydetti.

Sık sık Türk devletini kınayan sloganlar atan eylemciler PKK ve KCK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

DEN HAAG

Türk devletinin Güney ve Rojava’ya yönelik işgal girişimleri Den Haag’da protesto edildi. Amsterdam Waterlooplein de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada bir basın açıklaması yaparak Türk devletini protesto ettiler.

Hollandaca ve İngilizce bildirilerin okunup dağıtıldığı eylemde sık sık Türkiye alehine sloganlar atıldı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz şehrindeki Kürdistanlılar Türk devletinin Kürdistan işgalini protesto etti.

Südtirolerplatz’da saat 16’da bir araya gelen Kürdistanlılar, taşıdıkları pankartlar ve flamalar ile Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Kürdistan’a yönelik olarak gerçekleştirdikleri işgal saldırılarını kınadı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih şehrindeki Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal girişimlerini kınadı.

Eylemde “Rojava’dan ellerinizi çekin” “Kürt halkına yönelik soykırıma son verin” pankartları açılırken sık sık “Türk askeri Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya şehrinde Türk devletinin Rojava ve Başur’a yönelik işgal girişimleri kınandı.

Yüzlerce Kürdistanlının katıldığı yürüyüş Vieux-Port meydanında düzenlenen bir mitingle devam etti. Eylemde konulan Dış İlişkiler Komitesinden Mehmet Sönmez ve DTM’den Sebahattin Xınıs, Türk devletinin Rojava’ya yönelik tehditlerine dikkat çekerek “tek çözüm İmralı’da Önder Apo’dur” dedi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk devletinin işgal girişimleri protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından gerçekleştirilen mitingde “Kürtler Rojavada İşit barbarlığına karşı savaşıyor Türk faşist devleti kürtleri bombalıyor!”, “Kürt halkına karşı yapılan soykırıma son verin!” pankartlarının açıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux şehrinde DTM öncülüğünde bir miting düzenlendi. Yüzlerce Kürdistanlının katıldığı eylemde çok sayıda bildiri dağıtıldı.

RENNES

Türk Devleti'nin Rojava ve Başur' à saldırıları ve tehditlerine yönelik Rennes Amara Demokratik Kürt Toplum Derneği bir yürüyüş gerçekleştirdi. Colombie'da bir araya gelen kitle sloganlar eşliğinde Republique Meydanı' na yürüdü. "Kürdistan’da Türk işgaline hayır" pankartı taşıyan kitle sık sık "Hepimiz PKK'yiz", " Biji berxwedana Rojava" sloganları attı.

FRANKFURT

 Türk devletinin Başur ve Kuzey Doğu Suriye’ye önelik yeni işgal tehditleri Frankfurt kentinde yüzlerce kişinin katıldığı eylemle protesto edildi. Eyleme Frankfurt, Giessen, Mainz, Offenbach, Hanau, Siegen, Rüsselsheim kentlerinden katılım oldu. "Erdoğan Kürtlere katliam yapıyor“ pankartı ile yürüyen eylemciler sık sık “Bijî berxwedane Rojava“ ve “Bijî berxwedane YPG, YPJ“ sloganları atıldı.

 

MÜNSTER