Avrupa 1. Olağanüstü Kürt Gençliği İnşaa Konferansı sona erdi

Paris'te 2 gün süren Avrupa 1. Olağanüstü Kürt Gençliği İnşa Konferansı, bugün sona erdi.

Paris'te 2 gün süren Avrupa 1. Olağanüstü Kürt Gençliği İnşa Konferansı, bugün sona erdi. Konferans sonunda Kürt gençleri tarafından yapılan açıklamada, "Kürt halkının kazanımları üzerinde yürütülen her türlü kirli politikalara karşı mücadele edeceğiz" denildi

Fransa'nın başkenti Paris'te "Çağın direnişiyle başkaldır, Önderliğin felsefesiyle kendini örgütle" şiarıyla, Avrupa 1. Olağanüstü Kürt Gençliği İnşa Konferansı, bugün 2. gününde devam etti. Avrupa’nın birçok yerinden gelen yaklaşık 250 delegenin katıldığı konferansta, konferans yapısının 1 yıllık sürecini değerlendiren bir bildiri okundu. Daha sonra ise örgütsel durum değerlendirildi.

Örgütsel durum değerlendirmesinin ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın gençlik üzerine değerlendirmeleri ve Avrupa Kürt gençliğinin son 1 yıllık çalışmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi gerçekteştirildi. Konferansın son bölümünde 9 ülke üzerinden, ülke düzeyindeki 21 kişilik konfederal temsilciler belirlendi.

'ÖNDER APO'NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ESAS ALIYORUZ'

Seçimin ardından, konferansın sonuç bildirgesinin açıklanmasına geçildi. Konferans sonunda yapılan açıklamada, "Konferansımız, hem Kürdistan hem de Kürdistan’ın dışında yürütülen tarihi mücadelenin gerçekleştiği bir dönemde düzenlendi. Konferans bileşimi, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü kendisine esas alıyor. Yine Konferansımız, Kürdistan üzerindeki sömürüyü hiçbir şekilde kabul etmiyor ve buna karşı mücadelesini daha da büyütecek ve her türlü faşizan saldırıya karşı direnecektir. Kürt halkının kazanımları üzerinde yürütülen her türlü kirli politikalara karşı mücadele edecektir. Konferansımız, kapitalist moderniteye karşı Önder Apo’nun demokratik modernitesini esas alıyor" denildi. Konferans sloganlarla sona erdi.