Atina’da Lavrio kampı ile dayanışma gecesi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Lavrio kampına destek için bir gece düzenlendi. Geceye, Navenda Çanda Kurdistan, anarşistler ve sosyalistler de katıldı.

Atina’nın Ekserkiya bölgesindeki Voks’ta yapılan gecede Kürt siyasetçi Kendal Semsur bir konuşma yaptı.

Semsur, Lavrio kampının durumu ve Kürdistan’daki siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Ardından da Kürt siyasetçi Sedat Bitlis bir konuşma yaptı.

Kapitalist moderniteye karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik modernite düşüncesini geliştirdiğini vurgulayan Bitlis, Lavrio Kampı’nda da Kürtlerin öz gücüne dayalı yaşamı ve örgütlü duruşunu devam ettiğini söyledi.

Bu durumdan taviz vermeyeceklerini de dile getiren Bitlis, “Lavrio’nun kapatılma kararı var. Bu karar üzerimizde baskı ve zorun oluşmasına sebebiyet verebilir, ama biz boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Tüm yoldaşlarımızı ve dostlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Gecede söz alan Yunan bir sağlıkçı da Lavrio kampı üzerinde ambargo uygulandığını dile getirdi. Bu kampta yaşayan halkın açlıkla terbiye edildiğini de dile getiren sağlıkçı bu durumun kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Ardından da Yunan bir genç söz aldı. Kürt güçleri ve PKK felsefesinin faşizme karşı direnmenin nasıl olması gerektiğini kendilerine öğrettiğini söyledi.

Gece halaylarla sona erdi.