ATİK’li tutsaklarla dayanışmayı büyütme çağrısı

Edî Bese Kampanyası Platformu, Münih’te yargılanan ATİK’li tutsaklarla dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Edî Besê Kampanyası Platformu, Alman devletinin ulusal ve sosyal kurtuluş mücadelelerinin meşruluğunu bastırmak, Avrupa’da verilen desteği kesmek için devrimci ve ilericilere yönelik saldırıları gün geçtikçe yoğunlaştırdığını kaydetti.

90’ların başlarında başlayan Almanya’daki Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin öz örgütlenmelerinin yasaklanması ve yöneticilerinin tutuklanmasının günümüze kadar sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi: “15 Nisan 2015 tarihinde Almanya’nın önderliğinde, birçok Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 10 ATİK üye ve aktivisti göz altına alınmıştı. 17 Haziran 2016 tarihinde itibaren de Münih eyalet yüksek mahkemesinde duruşmalar görülmektedir.

Duruşmalarda ve basına yansıyan belgelerden bu davanın diğer davalara gibi, Türk devletinin istemi ve talebiyle yapıldığı çok açıktır. Faşist R.T. Erdoğan’ın kendisi, Merkel’e 4500 kişinin ismi olduğu bir dosya verdiğini açık bir şekilde dile getirmektedir sürekli. Ayrıca bu davada da Alman ve Türk devletinin adalet bakanlıkları, Polis teşkilatları ve istihbarat örgütlerinin ortak birlikte çalıştıkları, verilen soru önergelerinde açığa çıkan bir gerçektir.

Münih eyalet mahkemesinde görülen bu davaya karşı oluşturulan kamuoyu baskısıyla, sağlık durumu kötüleşen Mehmet Yeşilçalı’nın tutukluluk kararı 1 Aralık’tan itibaren kaldırılarak serbest bırakıldı. Bu davanın sokakta kazanılacağı olan inançla oluşturulan kamuoyu, Mehmet’in serbest bırakılmasında önemli bir faktör olmuştur.

Platformumuzun bileşeni olan ATİK’e (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) yönelik bu saldırının ilk gününden itibaren dayanışma içinde olan platform bileşenleri olarak, 15 Aralık 2017 tarihinde Münih eyalet mahkemesi önünde ortak bir dayanışma mitingi düzenliyoruz.

ATİK’li tutsakları sahiplenmek, Alman devletiyle Türk devletinin bu kirli iş birliğini teşhir etmek amacıyla düzenlediğimiz bu miting, aynı zamanda Türkiye hapishanelerindeki devrimci, yurtsever tutsakların tek tip elbiseye karşı direnişini sahiplenmek amacıyla yapılmaktadır.

EDİ BESE kampanyası platformu olarak, düzenlediğimiz bu ortak mitinge sizleri katılarak destek vermeye çağırıyoruz.”

Miting 15 Aralık 2017 günü saat 11.30’da Nymphenburgerstrasse 16 Münih adresinde yapılacak.