'Annelerin direnişine ses verelim'

Aile üyeleri 140 gündür Strasbourg’da açlık grevi direnişinde yer alan Dayika Qadriye ve Gulê Koç, tutsak annelerinin direnişine vurgu yaparken, tecride karşı sesin daha gür çıkması çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 140’ıncı gününe girdi. Artık kalıcı ve tehlikeli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan eylemciler, özellikle Kürdistan ve Türkiye’deki tutsak annelerinin olağanüstü direnişiyle de güç buluyor.

Annelerin direnişi, 140 gündür açlık grevinde olan eylemcilerin ailelerince de selamlanırken, annelerin verdiği sesin gürleştirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

‘NE BİZLER EVLATLARIMIZ OLMADAN NE DE ONLAR ÖNDERLİKLERİ OLMADAN YAŞAYAMAZ’

Oğlu Ramazan İmir Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Dayika Qadriye, cezaevlerindeki çocuklarını sahiplenmek için direnen tutsak annelerinin yalnız bırakılmaması çağrısı yaptı. Direnişe desteğin sadece Avrupa’daki Kürtlerle sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyen Dayika Qadriye, direnişin ancak birlikte mücadele edilirse başarılı olacağını vurguladı.

“Var olduğumuz sürece direneceğiz” diyen Dayika Qadriye, kendisinin de bir direnişçi annesi olmasından dolayı başı dik olduğunu söyledi. “Ne bizler evlatlarımız olmadan yaşayabiliriz ne de evlatlarımız Önderlikleri olmadan yaşayabilir” diyen Dayika Qadriye, direnenler olarak mutlaka kazanacakları mesajı verdi.

‘EVİMİZDE OTURARAK ZAFER OLMAZ’

Eşi Yüksel Koç da 140 gündür açlık grevi direnişinde yer alan Gulê Koç ise, “Sesimiz ne kadar gür çıkarsa o denli başarma şansımız olur” dedi. Strasbourg’da 14 eylemci olduğunu ama ‘tek iradeye’ sahip olduklarını vurgulayan Koç, ancak Kürt halkının sesini yükseltmesiyle başarılı olunacağının altını çizdi.

Tecride karşı açlık grevi direnişleri etrafındaki eylemlere katılımın önemine dikkat çeken Gulê Koç, “Ancak evimizde oturarak zafer olmaz” dedi. Avrupa ülkelerini de eleştiren Koç, bu ülkelerin demokrasiyi sadece çıkarları çerçevesinde savunduklarını ifade etti.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki tecride karşı direniş eylemi 17 Aralık 2018’de Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişi tarafından başlatılmıştı. Eyleme şu isimler katılıyor: Gülistan İke, Nurgül Başaran, Dilek Öcalan, Mustafa Sarıkaya, Yüksel Koç, Mehmet Nimet Sevim, Deniz Sürgüt, Agit Ural, Mohamed Ghaderi, Ekrem Yapıcı, Ayvaz Ece, Kerem Solhan ve Kardo Bokani.