Almanya ve Avusturya'da Mayıs Şehitleri anıldı

Frankfurt ve Graz'da Mayıs Şehitleri için anmalar düzenlendi ve seçimlerde HDP için kenetlenme çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde Mayıs Şehitleri anıldı. Frankfurt, Hanau, Offenabach Şehit Aile Komitesi öncülüğünde yapılan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

DTKM'de yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Şehit Aile Komitesi adına Musa Agiri yaptı. Etkinlikte, Anneler Günü de kutlandı.

TJK-E adına yapılan konuşmada ise "Bizler şehitlerin  bizlere bırakmış olduğu değerleri her alanda daha büyütmeliyiz. Mayıs ayı PKK hareketi için çok anlamlı ve önemli bir aydır. Denizler, İbrahimler, Hakiler'den bir halk hareketine dönüştü" denildi.

'HAREKETİ MİLYONLARA TAŞIDILAR'

Komaw adına bir konuşma yapan Ahmet Aktaş da "Haki Karer, Mehmet Karasungur, Dörtler'in bıraktıkları miras bugün Kürt Özgürlük Hareketi'ni büyüttü, milyonlara taşıdı" dedi.

Aktaş, şehitler şahsında ulusal birliğin önemine de dikkat çekti.

Rojhilat'ta 3 kardeşini İran peşmergesinde şehit veren Tuba Kemenger ise Kürtlerin her geçen gün güçlendiğini, bunun şehitler sayesinde olduğunu söyledi.

Etkinlikte Grup Hejar'dan Hozan Azad da deyişler okudu.

Graz Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin öncülüğünde Herrgottwiesgasse'de Mayıs Şehiteri anısına futbol turnuvası ve piknik düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte HDP'den Ahmet Zirek, Avusturya Civaka Azad Eş Başkanı Halis Sever ve CİK'den Kürt camisinin melesi konuştu. 

Etkinlikte, 24 Haziran seçimlerinde seferberlik ruhuyla HDP için kenetlenme çağrısı yapıldı.

Konuşmaların ardından Koma Medya müzik dinletisi sundu.

Futbol turnuvasında F.C Varto Spor birinci; Fruendschaft Spor ikinci; F.C Welat üçüncü oldu ve kupa aldı.