Almanya'da işgale karşı protestolar devam ediyor

Türk devletinin Barzaniler ortaklığında Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları ve gerillaya karşı kimyasal silah kullanımı Almanya’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırıları Almanya'nın birçok şehrinde protesto edildi. Alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletine, işbirlikçi KDP'ye tepki ve kimyasal silah kullanımına sessiz kalan Avrupa devletlerine tepki gösterdi.

KİEL

Kiel Merkez Tren İstasyonu önünde toplanan Kürdistanlılar ve Alman dostları, gerilla karşısında hezimete uğrayan faşist Türk devletinin, özgürlük savaşçılarına karşı kullandığı kimyasal silahlara karşı protesto gösterisi yapıldı.

Kürt Kültür Merkezi tarafından düzenlenen protesto eyleminde Kürtçe ve Almanca konuşmalar yapıldı. Türk devletinin, insanlık dışı savaş politikalarıyla Kürdistan'a saldırdığına dikkat çekilen konuşmalarda, bu duruma tüm Batılı devletlerin ise sessiz kaldığı vurgulandı.

Eylem, "Şehit namirin" sloganları atılarak son buldu.

KASSEL

Kassel'de Türk devletinin saldırılarına karşı gerilla ile dayanışma eylemleri devam ediyor. Tevgera Ciwanên Şoreşger, Tekojin Ve DTKM'nin çağrısı üzerine saat 18:00'da çok sayıda  Kürdistanlı ve enternasyonal aktivist Königsplatz meydanında bir araya gelerek protesto mitingi düzenledi. Türk devletinin savaş suçlarına ilişkin bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık, "Çocuk katili Erdoğan", "Bijî Berxwedana Gerilla" ve "Bimre xiyanet" sloganları atıldı.

FREIBURG

Freiburg'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları saat 18:00'da Alte Synagoge Platz'da KDP işbirliğiyle Medya savunma alanlarına dönük gerçekleştirilen işgal saldırılarını "Bimre ixanet", "Terörist Erdoğan"sloganlarıyla protesto etti. Eyleme katılan internationale jugend adına yapılan konuşmada, Almanya ve NATO'nun Türk devletine verdiği desteklere dikkat çekerek bu tutumundan vazgeçme çağrısı yapıldı.

HANNOVER

Hannover Hauptbahnhof önünde toplanan yüzlerce yurtsever ve dostları, "İşgale, ihanete son" mitingi gerçekleştirdi. Almanca ,Türkçe ve Kürtçe yapılan açıklamaların ardından konuşan Xoşnav Ata "Kürt düşmanlığının son aşaması olan, kimyasal silah kullanan zihniyet elbet yenilecektir ve halka hesap verecektir" dedi.

Her yerde halkın fedaileri olan gerillanın yanında duracaklarının mesajını veren eylemciler, sık sık "Bimre ixanet" sloganları attı.

FRANKFURT

Faşist Türk devletinin soykırım saldırıları ve kimyasal silah kullanımı Frankfurt'ta da protesto edildi. "Katil Erdoğan" ve "Bimre ixanet" sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, gerillaya destek çağrısı yapılırken, savaşın kaybedenin Erdoğan olacağı vurgulandı.

DÜSSELDORF

Düsseldorf Hauptbahnhof'ta saat 18.00'da biraraya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda kimyasal silah kullanımına tepki gösterdi. "Bijî berxwedana gerilla" ve "Terörist Türkiye" sloganlarının atıldığı eylem, Çarşamba günü Düsseldorf Parlamentosu önünde düzenlenecek mitinge katılım çağrısının ardından sona erdi.

HAMBURG

Kürdistanlılar, Almanya'nın Hamburg kentinde acil eylem çağrısı ile bir araya gelerek KDP destekli Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto etti. "Bijî Serok Apo", "Bimre xiyanet", "Bijî berxwedana gerilla" ve "Gençlik Apo'nun fedaisidir" sloganlarını atan grup saldırılara karşı kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.

BIELEFELD

Bielefel’de saat 18.00’da Hauptbahnhof önünde yüzlerce insan bir araya gelip, Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Hareketine karşı başlattığı saldırıyı protesto etti. KDP’nin ihaneti ve Türk devletinin kimyasal silah kullanmasına tepki gösterildi.

Bir dakika yapılan saygı duruşundan sonra JXK’ adına yapılan konuşmada, Alman devletinin Türkiye’yle işbirliği ve ikiyüzlülüğü teşhir edildi. Almanya devletinin sessizliğini bozması ve saldırılara karşı tepkisini ortaya koyması istendi.

Bielefeld Meclis Eşbaşkanı da bir konuşma yaparak tüm Kürt halkının savaşa karşı duyarlı olmasını ve Barzani ihanetine karşı her yerde sokaklara çıkmasını istedi.

Eyleme antifaşistler de katıldı. Bir buçuk saat süren eylem, saat 19.30’da sona erdi.

WUPPERTAL

Wuppertal Hauptbahnhof önünde Viyan Soran Kadın Meclisinin çağrısıyla saat 18.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin gerillaya dönük kimyasal silah kullanımını protesto etti.

STUTTGART

Stuttgart’ta Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Avrupa Kürt Kadın Birliği (YJK-E) öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları; KDP ve Türk devletinin Zap ve Avaşîn’e işgal saldırılarını ve kimyasal gaz kullanımını çarşı merkezinde gerçekleştirdikleri bir mitingle kınadı. Mitingde Defend Kürdistan'ın yanı sıra Almanya devrimci sol örgütlerinden OTKM ve Alman Sol Parti Die Linke temsilcileri de dayanışma mesajları verdi.

Yapılan konuşmalarda KDP ve Türk Devletinin saldırıları sert bir dille kınanarak enternasyonal mücadeleyi büyütme sözü verildi. Yapılan bu alçakça saldırıların bugüne kadar nasıl boşa çıkarıldıysa örgütlü mücadeleyle yine boşa çıkarılarak başarıya ulaşılacağı dile getirilerek, gerillanın direnişi selamlandı. Türkiye’nin kimyasal gaz kullanarak savaş suçu işlediğini dile getiren konuşmacılar, uluslararası kurumlara çağrıda bulundu. Mitinge aynı zamanda MLKP ,Partizan, RiseUp 4 Rojava, Revolitioner Jugend Stuttgart da katılarak destek verdi. Bir saat boyunca devam eden mitingde sık sık "Almanya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor ", "Tüm işgalci güçler Kürdistan'dan defolun", "Bijî berxwedana Zapê ","Bijî berxwedana gerîla" gibi sloganlar atıldı. Eylem boyunca onlarca broşür dağıtılarak çevreden geçen birçok kişi bilgilendirildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

DUISBURG

Duisburg şehrinde Kürdistanlılar ve dostları, AKP-MHP faşist ittifakı ve işbirlikçileri Barzani ailesinin işgal saldırılarına ve Kürt Özgürlük Gerillasına karşı kimyasal silah kullanımına sessiz kalan Avrupa basınını protesto etmek amacıyla Duisburg WDR önünde bir miting düzenledi.
WDR’den bir basın sorumlusu ile görüşme yapan eylem heyeti, Kürdistan’da yaşanan işgal saldırılarına ve yasak kimyasal gaz kullanımına sessiz kalan Alman medyasının bu yaklaşımının kabul edilemeyeceğini belirtti. Ayrıca heyet, “Bütün dünyayı ve sizleri DAİŞ çetelerinden kurtaran PKK gerillalarına karşı kimyasal silah kullanımına sessiz kalmanın hiçbir basın ahlakına uymayacağını belirtti. Sunulan dosya ardından sorumlular, Kürdistan’da yaşanan durumu takip edip işleyeceklerini belirtti.
Eylemciler, her gün sokaklarda özgürlüklerinin teminatı olan gerillalarının etrafında olacaklarını belirtti. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Şirin Elemhuli Kadın Meclisi ve Kürt Halk Meclisi’nin organizesiyle Saarbrücken merkez tren istasyonu önünde bir miting düzenlendi.

Yapılan konuşmalarda, var gücüyle gerillaya saldıran Türk devletinin buna rağmen başaramayınca yine kimyasal gaz kullanımına başvurduğu belirtildi. Her gün asker cenazelerini ülkesine taşıyan Türk devletinin kana doymadığı ifade edilen açıklamada, “Biz kazanacağız, çünkü biz haklıyız” vurgusu yapıldı.

Mitingde sık sık “Bimre xiyanet”, “Katil Erdoğan” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.

MANNHEIM

Mannheim'de de Kürdistanlılar, KON-MED'in acil eylem çağrısı üzerine Parandeplatz'da bir araya geldi.

Onlarca kişinin katıldığı mitingde, gerilla karşısında ağır darbe alan Türk faşist ordusunun zehirli gaz kullanımına başvurduğuna dikkat çekildi. 

Yapılan mitingde Kürdistanlılar sık sık attıkları "Katil Erdoğan" ve "Bimre diyanet" sloganlarıyla işgalcilere karşı öfkesini dile getirirken, "Bijî berxwedana gerîla" sloganıyla da gerillanın yanında olduklarını haykırdı. 

LEIPZIG

Leipzig kentinde de işgalci Türk devletinin Zap’ta gerillaya karşı kimyasal silah kullanması protesto edildi.
Leipzig Richard-Wagner Platz’da saat 18.00da başlayan protestoda konuşan Menderes Canbeg, şunları söyledi: “Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da özgürlük gerillalarına karşı başlattığı saldırı nedeniyle alandayız. Dünden beri yine Kürdistan dağlarında gerillaya karşı kimyasal silah kullanıyorlar. Tüm dünyanın bildiği ve Türk devletinin altına imza attığı kimyasal silahların yasaklanması anlaşması var. OPCW (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü) ve 27 Avrupa ülkesi de biliyor ki 2021 yılında 367 defa gerillaya karşı kimyasal silah kullanıldı. Adına operasyon demişler, Başûr, Bakur, Rojava ve Rojhilat’taki Kürtlere saldırıyorlar. Ama işte biz PKK ile savaşıyoruz diyorlar. Bazı Kürtler de var, buna inanıyor. Ama devlet de biliyor, Kürdistan’ı işgal etmesinin önünde tek engel var; o da PKK’dir.”
KON-MED’in Türk devletinin kimyasal silah kullanıldığına dair yazısı okunduktan sonra Zora Genç Kadın Hareketi adına bir açıklama yapıldı.