‘AKP’nin Almanya’daki kuruluşları kapatılsın’ kampanyası

Almanya’da savaş kışkırtıcılığı yapan ve AKP rejiminin propagandasını yapan kuruluşların kapatılması için bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya Berlin’de düzenlen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Özellikle Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik saldırılarını başlatmasından bu yana AKP rejiminin Almanya’daki kuruluşları ırkçı-savaş kışkırtıcılığı propagandalarını yoğunlaştırdılar. Son olarak geçtiğimiz hafta Herford kentinde Türk diyanet kurumu DİTİB’e ait bir camide asker elbisesi giydirilen çocuklarla ve ırkçı marşlar eşliğinde bir gösteri düzenlenmişti.

Herford’daki görüntülerin faşizmin bedelini en ağır şekilde ödeyen bir ülke olan Almanya’da bir daha yaşanmaması, Türk devletinin savaş propagandası aygıtına dönüşen camii ve derneklerin katılması için bir imza kampanya başlatıldı. Kampanya için Berlin’de bir komite kuruldu.

Berlin’deki Federal Basın Konferans Evi’nde (Bundespressehaus) düzenlenen bir basın toplantısıyla kampanya kamuoyuna tanıtıldı. Hükümet Dışı Anti-Semitismus’a Karşı Derneği’nden Klaus Faber, NAV-DEM Berlin Eş Başkanı Yeko Ardil, Birleşmiş Milletler için Kürt Toplumu (UNA-KURD) Başkanı Giyasettin Sayan, Mezopatamya Camiisi’nden Mele Davut ve Savaş Kışkırtıcılığı ve Irkçılığa Karşı İmza Kampanyası Komitesi’nden İsmail Parmaksız katıldı.

Basın toplantısında Türk devletinin başta Kürtler olmak üzere, kendinden olmayan herkese savaş açtığına dikkat çekilerek, bu tekçi zihniyetin Almanya gibi bir ülkeye sıçramasına müsaade edilmemesi gerektiği belirtildi. İmza kampanyasının metinin okunduğu toplantıda Türk devletinin özellikle dini kendi hizmetine sunarak inançlı insanları da kirli-soygun-işgal ve talancı emellerine alet ittiği ifade edildi.

‘İNSANLAR ARASINDAKİ HOŞGÖRÜ TEHLİKEDE’

Berlin’de birçok okullarda AKP’nin propagandası altında kalan Türk öğrencilerinin Kürt öğrencilere hakaretler yaptığı hatırlatılarak Almanya’da insanlar arasındaki hoşgörünün tehlikede olduğu vurgusu yapıldı. Savaş, şiddet ve düşmanlığı teşvik eden Türk devletine bağlı tüm kuruluşların faaliyetlerinin durulması istenen kampanyada “Almanya’da barış ortamının tehlikeye düşmemesi- iç huzurun korunması için” başlığıyla şu talepler dile getirildi:

- Savaş kışkırtıcılığı ve düşmanlık zihniyetinin yuvalandığı, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı ve DAİŞ’in yuvalandığı camiler ve ırkçı dernekler kapatılmalı. Çünkü bu Camilerin İslamlıkla uzaktan yakından ilgileri yoktur. Dini kendi çıkarlarına alet ederek ceplerini dolduruyorlar. Cennet vaatleriyle insanları savaşa hazırlıyorlar. Başka kültürlere karşı kin-nefret ve düşmanlık duvarları örüyorlar.

- Irk ve inanç ayrımı yaparak halkları biri birine düşman eden; Türk-Alperen-Osmanlı ocakları gibi oluşumlar yasaklanmalı.

- Türk devleti Almanya’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılara müdahale etmemeli. Onları yönlendirmemeli. İnsanları döviz makinesi olarak gördükleri yetmiyormuş gibi beyinlerine de hükmetmelerine dur denmeli.

- Türk devletinin din maskeli ırkçı zihniyetinin yuvalarının tüm faaliyetleri Almanya’da yasaklanmalı. Din siyasete alet edilmemeli. Camiler ve tüm inanç yerleri hoşgörü yeri olmalı.

- Okullarda anadillerde ders verilmeli. Ama bu derslerde milliyetçilik yapılmamalı. Okullarda ve camilerde Türk devletine bağlı öğretmenlerin-imamların görevlerine son verilmeli.

İmza kampanyasına desteklemek isteyenler şu e-posta adresine başvurabilirler: [email protected]