GÖRÜNTÜLÜ

Ahmet Türk’ten sandık çağrısı

Qoser ve Artuklu ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, sandığa gitme çağrısı yaptı.

YEREL SEÇİMLER

DEM Parti'nin Mêrdîn ve ilçelerinde 31 Mart yerel seçim çalışmaları tam hız sürüyor. Yerel seçime sayılı günler kala yoğun mesai harcayan DEM Parti'nin kırsal mahalle çalışmalarına DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk de eşlik etti.

Qoser ilçesinin Diêmê (Sürekli), Tehtoka Hecî Seîd (Kayapınar), Avdilîmamê (Hocaköy) ile Artuklu ilçesine bağlı Gocekê (Bereket) kırsal mahallelerinde seçim çalışması yürüten DEM Parti'nin adayları halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kırsal mahalle ziyaretlerinde DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk’ün yanı sıra Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, Qoser Belediye Eşbaşkan Adayları Hamdiye Turgay ve Zeyni İpek, Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, DEM Parti yöneticileri, TJA ve çok sayıda kişi yer aldı.

DEM Parti adayları gittikleri her yerde büyük bir coşkuyla karşılandı. 7’den 70’e adaylarını karşılayan mahalle sakinleri, DEM Parti yönetici ve adaylarıyla birlikte halaylar çekti.

Ziyaretler sırasında konuşma yapan Ahmet Türk, sandıklardan Kürt halkının iradesinin güçlü çıkması durumunda amaçlarına daha da yakın olduklarını belirterek, her ne kadar belediye seçimleri olsa da Kürtlerin bu seçimde mesaj vermesi gerektiğini dile getirdi. Kürt halkının yerel seçimlerle birlikte kültürüne, diline, kimliğine ve iradesine sahip çıkacağını ifade eden Ahmet Türk, “Bizim ilk öncelikli amacımız bu topraklara barışın gelmesidir. Eğer irademiz sandıklarda ortaya çıkarsa, barışa bir adım daha atmış oluruz. Yıllardır bu topraklarda bir arada yaşıyoruz. Herkesin eşit ve özgür bir yaşam hakkının olduğunu savunuyoruz. Herkesin dilini, kültürünü ve kimliğini özgürce yaşayacağı bir yaşamı kurmak istiyoruz.” diye konuştu.
Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, belediyelerin önemine değinerek, şöyle devam etti: “Halkımızın iradesine 2 dönemdir kayyum atıyorlar. Halkımız sizlerden razı değil. 31 Mart’ta kurulacak sandıklarda halkın iradesi bir kez daha tecelli edecektir. Bir kez daha halkımıza hizmet etmek için geleceğiz. Belediyenin her türlü imkanını halkımıza sunacağız. Seçimlere sayılı günler kaldı. 31 Mart’ta kendimizi de kentimizi de yönetmek için sandığa gitmeliyiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmek ve irademize sahip çıkmak için sandıkları terk etmemeliyiz.”
Konuşmalarından ardından kırsal mahalle ziyaretleri devam etti. Kimi kırsal mahallelerde ise taziye ziyaretlerinde bulundu.