Aargau kantonunda İmralı’ya yüzlerce kartpostal

İsviçre’nin Wildegg, Brugg ve Lenzburg kentlerinde “İmralı’ya 100 bin kartpostal” kampanyası kapsamında hazırlanan kartpostallar toplu olarak postalandı.

İsviçre’nin Aargau Kantonuna bağlı Wildegg, Brugg ve Lenzburg kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar, İmralı’da süren tecridi protesto etmek, “İmralı’ya 100 bin kartpostal” kampanyasını desteklemek amacıyla toplu kartpostal gönderme eylemi düzenledi.

Lenzburg postanesi önünde bir araya gelen grup adına Mehmet Tunç Halk Meclisi Eşbaşkanı İdris Uzkaş bir açıklama yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şahsında Kürt halkına tecrit uygulandığını dile getiren Uzkaş, buna karşı mücadele edeceklerini söyledi. Uzkaş, “Önderliğimiz şahsında Kürt halkı üzerinde bir tecrit sürdürülüyor. Bizler bu tecridi asla kabul etmiyoruz. En kısa sürede Önderliğimize yönelik bu saldırı kaldırılmalı, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanmalıdır. Milyonlarca Kürt’ün irademdir dediği Önder Apo 25 yıldır İmralı hapishanesinde tutsaktır. Son 3 yıldır yoğun izolasyon altındadır ve kendisinden hiçbir haber alınamıyor. Bugün dünyanın dört bir yanında İnsanlar Önder Apo’nun fikirleri öğreniyor ve onun fikirleri etrafında bir araya geliyor. 10 Ekim’de Kürt halkının dostlarının başlattığı ve gün be gün büyüyerek bütün dünyaya yayılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini selamlıyoruz. Bu kapsamda Almanya’nın Köln kentinde on binlerce insanın katıldığı görkemli bir miting yapıldı. Buradan başta CPT, AB, BM ve yetkili diğer kurumlara çağrıda bulunuyoruz. Önderliğimiz üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunmalıdırlar” dedi. 

Lenzburg dışında Wildegg ve Brugg kentinde yaşayan Kurdistanlılar da toplu şekilde İmralı’ya kartpostal yolladı.