Aarau’da gerillayı sahiplenme eylemi

Aarau’da işgal saldırılarını protesto eden Kürdistanlılar ve dostları, “Gerilla direnişine sahip çıkmak demek Kürt halkının ve Kürdistan'ın geleceğine sahip çıkması demektir” dedi.

Türk devletinin KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırısı ile Kazımi hükümetine bağlı güçlerin Şengal’e saldırısını protesto etmek ve HPG gerillalarını sahiplenmek amacıyla İsviçre'nin Aarau kentinde eylem düzenlendi.

Aarau Bahnhofplatz’da yapılan eyleme İsviçreli devrimci gençlik örgütleri ile Sosyalist Parti'nin (SP) gençlik yapılanması JUSO’nun üyeleri de destek verdi.

Mayıs Ayı şehitleri başta olmak Zap, Avaşîn ve Şengal'de şehit düşen özgürlük gerillaları anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde, Aarau Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Seda Can bir konuşma yaptı.

Günlerdir Medya Savunma Alanları ile Şengal'e yönelik saldırıların esasında Kürt halkının topyekun katliamının ve Kürdistan'ı işgalin ön hazırlığı olduğunu söyleyen Seda Can, "Biz bu saldırılarla neyin amaçlandığının farkındayız. Bugün gerilla direnişine sahip çıkmak demek Kürt halkının ve Kürdistan'ın geleceğine sahip çıkması demektir. Direnişi sahiplendiğimiz sürece katliamcı güçler ve ortakları yenilmeye mahkum kalacaktır" diye konuştu.

JUSO adına söz alan David adlı aktivist ise Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal silah kullanımına dikkat çekerek, bu insanlık ve savaş suçlarına karşı Kürt halkının yanında olacaklarını söyledi.

2014 yılında DAİŞ’in saldırıları sırasında yaralanan Süleymaniyeli Fırat Azadî de bir konuşma yaptı. 

Fırat Azadi başta Türk devleti olmak üzere Kürt düşmanlarının sürekli saldırılar yaptığına değinerek, “Türk devleti Kürdistan’ı işgal etmek istiyor. Barzani ailesi de petrolü satarak parasını Türkiye'ye veriyor. Artık bu ihanet sona ermeli. Avrupa'daki bütün Kürtler saldırılar karşısında ayağa kalkmalıdır" diye konuştu.

Eylem, Almanca basın metninin okunması ardından sloganlarla sonlandırıldı.