Üç devrimci Kürt kadın Bonn'da anıldı

Paris'te katledilen Cansız, Doğan ve Şaylemez için Almanya Bonn'da anma etkinliği düzenlendi.

Paris'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez Almanya'nın Bonn kentinde anıldı.

Bonn DKTM`de gerçekleşen anmayı ağırlığını Kürt dostu Almanların oluşturduğu Bonn-Kürdistan Dayanışma Komitesi (Bonn Solidaritätkomitéé Kürdistan) organize etti. 

Şehitler için saygı duruşundan sonra açılış konuşmalarını Kürtçe ve Almanca olmak üzere komite adına Ayda Ekmez Kılıç ile Holger Delikte yaptı. Delikte, Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Şaylamez'in yaşam hikayeleri ve mücadelelerini anlatan Almanca metni okudu. Ardından Sakine Cansız'ın 'Hep Kavgaydı Yaşamım' kitabından alıntılar yapıldı.

KATLİAMA GİDEN KİRLİ SÜRECE DİKKAT ÇEKİLDİ

Uta-Amara Kadın Vakfı'ndan üç devrimci kadını tanıyan arkadaşları, Avrupa'nın orta yerinde, üstelik 'çözüm süreci'nde katledilmelerinin ne anlama geldiğini içeren bir konuşma yaptı. Bunun Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, kadın mücadelesi, yine dünyada kadın ve özgürlük mücadeleleri açısından ne anlama geldiğine değinildi, Türk devletinin Kürdistan halkına karşı yürüttüğü savaşın kirliliği, bunun uluslararası kirli ilişkilerini de ortaya koyan yönleri anlatıldı.

Yine Sakine Cansız'ın Kürdistan Özgürlük Mücadelesi içindeki rolü ve kimliğine de vurgu yapılan konuşmada, şunlar belirtildi:

"İlginç ve üzerinde düşünülmesi gereken Türk devleti ve PKK arasında barış görüşmelerinin yürütüldüğü bir süreçte bu katliamın gerçekleşmiş olmasıdır. Bir yandan Oslo Görüşmeleri devam ediyor, İmralı Adası'na Kürt Halk Önderi ile masada barış görüşmeleri yürütülüyorken, aynı zamanda cinayetlerin planlanıyor olup işlenmiş olması irdelenmesi gereken temel husustur.

Avrupa'nın, Türk devletinin bu sinsi katlamlarını önlememesi, hatta ortak olmasi cok çirkincedir, kirlidir. Buradan belli ki  '99 sürecinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a  karşı gerçekleştirilen komplonun hep devam ediyor olduğu anlaşılıyor."

'TIKANMA ÖCALAN'IN FİKİRLERİYLE AŞILIR'

Her türlü tıkanmanın, Öcalan'ın öğretisi ve yol arkadaşları Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez'in mücadele tarzları ile aşilabileceği kaydedildi.

Daha sonra üç devrimci kadını anlatan 90 dakikalık belgesel film izlendi.