Şengal’e saldırılar Bern’de protesto edildi

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar Irak devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etmek için eylem yaptı. 

İsviçre’nin Bern kantonunda Irak devletinin Şengal’e yönelik saldırısına tepki göstermek isteyen Kürdistanlılar ,akşam saatlerinde ABD Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Üzerinde “Êzidîlerin 75’inci soykırımına hayır” yazılı pankartı açan Kürdistanlılar, KCK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğrafları taşıdı. Eylemciler, işgalci Türk devleti ve Irak devleti aleyhine sloganlar atarken gerilla ve YBŞ’nin direnişini de selamladılar. 

Kitle adına kısa bir konuşma yapan Bern Kürt Kültür Derneği Eşsözcüsü Münir Ay, emperyalist güçlerin bir paylaşım savaşı içerisine girdiğini belirterek bu savaşta Kürtlerin kazanımlarının ortadan kaldırılmak istendini vurguladı. Kürtlere karşı Türk devletinin ağır saldırılar gerçekleştirdiği bir dönem de Irak devletinin Şengal’e saldırmasının tesadüf olmadığını kaydeden Ay, gerilla ve YBŞ’nin bu saldırıları boşa çıkaracağını ifade etti. Uluslararası güçlerin Irak ve Türk devleti üzerinde baskı oluşturması çağrısında bulunan Ay, Kürt halkının her zaman direnişçilerin yanında duracağını dile getirdi. 

Eylem atılan sloganlarla sona erdi.