Şengal’e saldırı, Ermenistan’da protesto edildi

Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürt kurumları, Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti.

Türk devletinin Şengal’e yönelik katliam saldırılarını kınamak amacıyla Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürt kurumları temsilcileri ve Oktonberyan, Elegez, Talin, Eşterek Eboviyan, Erivan ve çevresinde yaşayan Kürtler başkent Erivan’da bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda (Hanrapetutyan Hraparak) bir eylem düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, Türk devletinin saldırısında şehit düşen 4 YBŞ savaşçının fotoğraflarını, YBŞ, YJŞ, YPG, YPJ, KCK ve PKK bayraklarını taşıyarak sık sık “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana Şengal’ê” ve “Faşit Erdoğan” sloganları atılarak Birleşmiş Milletler binasının önüne kadar yürüdü.

Kurum temsilcileri Birleşmiş Milletler temsilciliğine bir mektup verildikten sonra Ermenistan Kürt Birliği Eşbaşkanı Milletvekili Kinyas Hasanov, Kurdistan Komite Eşbaşkanı Silo Dirboyan, Kurdistan Komite meclis üyesi Sêroj Çarçoyan ve hunermend Dîlbera Wekîl basın açıklaması yaptı.

Kürtlerin ulusal birliğinin önemine ve Êzîdîler içindeki parçalanmışlığa dikkat çekerek, köklerini esas alan bir Êzidîlik temelinde birlik ve beraberliği sağlamanın elzem olduğu bir dönemden geçildiği belirtildi.

Şengal’e yönelik saldırıya uluslararası kamuoyunun sessizliğine de tepki gösterilen eylem, “Biji Serok Apo” ve “Biji berxwedana Şengal’ê” sloganlarıyla sona erdi.