Şehit Firaz Dağ anıldı

Reqa’da şehit düşen Yönetmen ve Gazeteci Mehmet Aksoy, (Fîraz Dağ) doğum günü vesilesiyle mezarının bulunduğu Londra Highgate Mezarlığı’nda ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

İngiltere'den Halk Savunma Güçleri YPG'ye katılan ve DAİŞ çetelerinin 26 Eylül 2017’de Reqa’da düzenlediği saldırıda şehit olan devrimci, gazeteci, yönetmen Mehmet Aksoy, doğum günü vesilesiyle mezarı başında anıldı. Britanya Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) üyeleri, ailesi ve sevenleri Firaz Dağ’ın mezarının bulunduğu Londra Highgate Mezarlığı’nda buluştu.

Etkinlik Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Britanya TCŞ adına bir konuşma yapan Zindan Baz, Firaz Dağ’ın yaşamı, mücadelesi ve anıları ile kendilerine rehberlik ettiğini söyleyerek, “Biz onun özlemini ne zaman hissetsek yıldızların en parlağına bakıyoruz. Ona bakın, görün ve hayallerine cevap olun. Çünkü Mamo’nun devrimci anıları bunu gerektiriyor” dedi.

Zindan Baz, Firat’ın yoldaşlarının tıpkı onun gibi imha ve soykırım saldırlarına karşı mücadeleyi sürdürdüklerini kaydederek, “Biz onu hep güler yüzü, bitmeyen enerjisi, mücadeleci ve tavizsiz yoldaşlığı ile tanıdık. Böyle de anacağız. Bir kez daha „şehîd namirin” ifadelerini kullandı.

Yazar Ali Poyraz ise, Fîraz Dağ’ın özgürlük mücadelesinde etkileyici bir kişilik olduğunu ifade ederek, “Aslında biz onu kaybetmedik; o bizim yaşamımızın her anında, her nefes alışımızda yanımızdadır. Fîraz, Kurdistan halkının mücadelesinde hep yaşadı, yaşamaya devam edecek. Onlar kolay yolu seçmediler, zor olanı seçtiler. Bizler de anılarını yaşatıp büyüteceğiz” diye kaydetti.