Özgürlük Yürüyüşü’ne seçilmişlerden destek

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Fransa’nın yapılan uzun yürüyüş Creil ve Nogent sur Oise kentlerinde devam ederken, yürüyüşe kimi bölge seçilmişleri de desteklerini sundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Fransa’da başkent Paris’ten Strasbourg’a kadar planlanan 25 günlük uzun yürüyüş, 18. gününde Creil ve Nogent sur Oise kentlerinde sürdü.

Yürüyüşün ardından imzalanan kartpostallar İmralı’ya gönderilmek üzere posta kutularına atılırken, iki kentin belediyeleri önünde de seçilmişler tarafından yürüyüşe destek açıklamaları yapıldı.

Fransa Komünist Partisi’nden Creil’e bağlı Montataire Meclis Üyesi Catherine Dailly, şu ifadeleri kullandı: “Bizler yapılmakta olan bu eylemi destekliyoruz. Fransa Komünist Partisi olarak kendi öz hakları için mücadele eden ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için çaba sarf eden Kürt halkının yanında yer alıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan çok uzun bir süredir Erdoğan’ın cezaevlerinde esir tutulmakta. Dolayısıyla Kürt halkı ve dostları, 25 yıldır devam etmekte olan bu süreci değiştirmek için bu uzun yürüyüşü organize etmekteler. Yürüyüş bugün Creil bölgesinde olsa da aslında tüm Fransa’da yapılan bir eylem. 25 yıldır İmralı adasında tutsak edilen Öcalan’dan ne ailesi ne de avukatları yıllardır haber alabiliyor. Bu durumun değişmesi için tecridin gözler önüne serilmesi ve susulmaması gerekiyor.”

Haut de France Meclis Üyesi Loic Pen de yaptığı kısa açıklamayla Özgürlük Yürüyüşçülerine desteklerini sunarken yıllardır ağır tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan için şunları söyledi: “Buraya yıllardır avukatlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen eylemcileri karşılamaya geldim. Ben de bu mücadeleye katıldığımı buradan ifade ediyorum. Bu mücadele, başta Kürt halkının çok ihtiyaç duyduğu Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsakların özgürleştirilmesi için çok önemlidir.

Akşam saatlerinde Creil Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde halk toplantısı gerçekleştirecek eylemcilerin yarınki eylem alanı ise Amiens olacak.