Özgürlük Yolcuları Heidelberg'de şehitleri andı

“Rêwîtiya Azadiyê” için Mannheim’den yola çıkan gençler, Heidelberg’e ulaşarak burada anma etkinliği gerçekleştirdi.

Almanya’nın Mannheim kentinde başlayan “Rêwîtiya Azadiyê” (Özgürlük Yolculuğu) eyleminin ilk günü yaklaşık 15 km yürüyüşün ardından tamamlandı.

Yüzlerce gencin katıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek kartpostallar yazılarak posta kutusuna atıldı.

Heidelberg’de ise Kurdistan Devrim Şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi.

İlk sözü alan KOMAW Eşsözcüsü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istediklerini belirterek şöyle devam etti: “Kürt gençleri bu duruma sıradan yaklaşmamalı ve bunun için mücadele vermelidir. Faşist TC devleti, Kürt halkını Önder APO’suz yaşama alıştırmaya çalışıyorlar ama bizler alışmayacağız. Bizler diyoruz ki  Önder APO’suz yaşamı asla kabul etmiyoruz. Bu slogana doğru yaklaşmalı ve her zaman mücadele içerisinde olmalıyız. Bu sebeple tüm Kürt halkını ve Kürt gençlerini 17 Şubat’ta Kölnde yapılacak olan büyük yürüyüşe çağırıyoruz.”

KOMAW Eşsözcüsü, Rêwîtiya Azadiyê eylemcilerini ve tutsakların direnişini selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Zap’da 18 Temmuz 2022’de şehit düşen 5 gerilladan biri olan şehit Seher Deniz’in (Hatice Ateş) kardeşi Gülistan Ateş de bir konuşma yaparak duygularını ifade etti.

Gülistan Ateş, “Kardeşim PKK saflarına katıldığı zaman ilk başta neden katıldığını anlayamamıştım. Sonra bunu derinlemesine düşündüğüm zaman ve onun okuduğu kitapları okuduktan sonra neden yaptığını çok iyi anladım. Kardeşimin katılmadan önce bize bıraktığı mektubun anlamını da anlayamamıştım. Ta ki parti saflarında yer aldıktan sonra ve çalışmalarda bulunduktan sonra tekrar okuduğum zaman çok daha iyi anlayabildim. Ne zaman ki bu devrimin bir parçası oldum, işte o zaman yaşamın anlamını anlayabildim. Kurdistan’ın bir parçası olabildiğim zaman yaşamı yaşayabilirim. Biz arkadaşlarımızı unutmamalıyız. Her zaman çalışmalarda yer almalı ve onlara destek olmalıyız. Şehitlerin anlamı onların bıraktığı mirası gerisi almaktır. Bunun için mücadele etmeli ve her zaman onlar için alanlarda olmalıyız.”

Sêrt’te 15 Eylül 2020’de şehit düşen ve kemikleri 3 yıl sonra bir kutuda ailesine verilen HPG  gerillası Tolhildan Tekman’ın (Yılmaz Uzun) babası da şehitleri saygıyla andığını belirterek, “Kürt halkı özgür olmayana kadar kimse özgür olamaz. Bu nedenle bizler sonuna kadar direnmek zorundayız. Ben ömrümün sonuna kadar bu mücadelede, kanımın son damlasına kadar direneceğime söz veriyorum” diye konuştu.

Son söz TekoJIN adına yapıldı. Temsilci, “Şehitler yaşamımızın anlamını ve hakikatini  bize göstermeketedir. Bunu iyi anlamalı ve yaşamalıyız. Şehit Tolhildan nasıl gençlik çalışmalarında kendisini yeterli görmeyip kendisini Kurdistan dağlarına ulaştırmışsa bizler de tüm çalışmalarda yer almalı ve Önder APO’yu fiziki özgürlüğüne kavuşturmalıyız. Bütün Kürt gençleri öncülük rolünü üstlenmeyi bir görev saymalı. Bugün cenazelerimiz posta kutusu iyi geliyorsa bizler bunun intikamını almalıyız” dedi.  

Konuşmaların ardından 1994’te Mannheim’da Uluslararası Komploya karşı bedenlerini ateşe veren Ronahî ve Bêrîvan anısına sinevizyon gösterildi.