Özgürlüğümüz için Köln’de buluşalım

Saint-Avold’da düzenlenen halk toplantısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sömürgecilik ve işgalin sonu; Kürt sorununun çözümü olduğu vurgulandı. Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları 17 Şubat’ta Köln’e çağrıldı.

“Öcalan’a Özgürlük; Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla 10 Ekim’de dünyada siyasetçi, sanatçı, yazar ve aktivistlerin başlattığı hamle dalga dalga büyüyor. 15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıl dönümünde 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek eylem öncesi ise Kürt halkı seferberlik ruhuyla bir araya gelerek “Sömürüye, işgale karşı Abdullah Öcalan özgürleşmeli” mesajı vermeye devam ediyor.

Uluslararası Komplo’nun 25.yılına doğru Fransa’nın Saint-Avold kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde halk toplantısı düzenlendi.

Uluslararası Komplo’nun tarihsel sürecinin anlatıldığı toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında uygulanan tecridin, başta Kurdistan olmak üzere Ortadoğu'da yaşayan tüm halklara uygulandığı ifade edildi.

Kürt sorunun barışçıl çözümünün İmralı olduğu ifade edilen toplantıda, “Öcalan Kürt halkının iradesidir. İmralı’da işletilen sistematik işkence Kürt halkına uygulanmıştır” denildi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’dan son 3 yıldır tek bir haber dahi alınamadığının ifade edildiği toplantıda, Türk devletinin uluslararası hukuk dahil kendi hukuğunu dahi çiğnediği ifade edildi. İşkencenin insanlık suçu olduğunun dile getirildiği toplantıda tecridin işkence olduğu belirtildi.

“Kürt sorunun barışçıl ve demokratik çözümü için Önderliğimizin özgürlüğü esastır” denilen konuşmada, Kürt halkının iradesi özgürleşinceye; özgürlüğünü elde edinceye kadar mücadelesine devam edeceği vurgulandı.

Toplantıda, “Özgürlüğümüz için, işgale son vermek için, insanlık suçlarına dur demek için hepimizin Köln’de bir araya gelerek Türk devleti ve uluslararası güçlere cevap vermeliyiz” denilerek, 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulunuldu.