Özgürlük Nöbeti Kassel grubunda

Avrupa Konseyi (AK) önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Kassel şehri ve çevresinden gelen Kürtler sürdürüyor.

Fransa’nın Strasburg şehrindeki AK binası önünde 372 haftadan bu yana devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini geçtiğimiz hafta Almanya’nın Hannover şehrinden gelen bir grup yürütmüştü. Bu hafta ise Kassel şehrinden gelen 4 kişilik bir grup Öcalan’ın özgürlüğünün halklar için önemini anlatıyor.

Kassel ve çevresinden gelen grupta Rozerin Kaçer, Silva Cemal Kobane, Seroxan Akad ve Bedran Kobane adlı Kürdistanlılar yer alıyor.

Grup adına konuşan Seroxan Akad, Kürt halkının hiçbir surette Öcalan’ı yalnız bırakmayacağının altını çizdi. Kürt halkının esaretten kurtulma mücadelesine Öcalan’ın öncülük ettiğini ve halkın ona çok şey borçlu olduğunu vurgulayan grup sözcüsü, her ne şart altında olursa olsun Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanacağını dile getirdi.

Grup sözcüsü, Avrupa’da yaşayan Kürt halkına Özgürlük Nöbeti eylemine katılım çağrısı da yaptı.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Kürt halkının bugüne kadar bir gün bile ara vermeden sürdürdüğü en uzun eylem olma özelliğine sahip. Strasburg, AK’nin yanı sıra yine bu kuruma bağlı olan İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi kurumlara ev sahipliği yapıyor.