Öker: Alevilerin özlemine HDP cevap veriyor

HDP adayı Turgut Öker, Moers'te düzenlenen toplantıda, Alevilerin özlemine sadece HDP'nin cevap verdiğini söyleyerek, "Yeni bir Türkiye'nin inşasında HDP de yer alacak. Mutlaka sandıklara gidilmeli" dedi.

Almanya'nın Moers kentindeki Alevi Kültür Merkezinde (AKM) 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin halk toplantısı düzenlendi.

Toplantıya HDP İstanbul 3. Bölge 1. sıra adayı Turgut Öker, KCDK-E Sözcüsü ve HDP Avrupa Seçim Koordinasyonundan Yüksel Koç, CHP NRW Temsilcisi İbrahim Vural ve AABF Temsilcisi Fuat Ateş katıldı. Toplantı bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

KCDK-E Sözcüsü Koç, Erdoğan'ı durdurmayı hedeflediklerini belirtti. Koç, Erdoğan'ın oyları çalmayı planladığını, bu nedenle sandıklara gidilmesi ve herkesin oy kullanmasının önemine değindi. Koç, kullanılmayan her oyun faşizmin kurumsallaşmasına hizmet edeceğini belirterek, Kürtler ile Alevilerin bir araya gelmesini istedi ve herkesi HDP için sandıklara çağırdı.

ÖKER: HDP YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINDA YER ALACAK

HDP Adayı Turgut Öker de HDP'nin Alevilerin beklenti ve özlemlerine cevap verdiğini söyleyerek, destek istedi. 24 Haziran'da ülkenin kaderinin belirleneceğini vurgulayan Öker, "Yeni bir Türkiye'nin inşasında HDP de yer alacaktır "dedi. Öker, herkesi HDP'nin başarısı için tüm gücüyle çalışmaya ve kitleleri sandıklara götürmek için göreve çağırdı.

Fuat Ateş de Avrupa'da yaşayan Alevilerin HDP'ye oy vermeye çağırdı.

Toplantıya onlarca HDP gönüllüsü ve Kürt iş insanı da katılarak destek verdi.