Öcalan’a özgürlük nöbeti 396’ncı haftasında

Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a özgürlük nöbeti sekizinci yılında devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle yapılan nöbet eylemi 396’ncı haftasında sürüyor.

Bu hafta nöbeti Almanya’nın Freiburg kentinden gelen ve kadınlardan oluşan bir grup devraldı.

Leyla Topaz, Sadiye Sara ve Emine Yüksel’den oluşan Freiburg grubu, Pazar gününe kadar nöbeti sürdürecek. Nöbeti daha sonra yeni bir grup devralacak.

Grup adına açıklamada bulunan Leyla Topaz, AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.

Tecridin tümden Kürt halkına yönelik olduğunu ifade eden Topaz, tecritle birlikte Kürt halkına yönelik savaşın da derinleştiğine dikkat çekti.

Kürt halkının ve demokrasi isteyenlerin Öcalan etrafında kenetlenmesinin tek çözüm olduğunun altını çizen Leyla Topaz, “Eğer Kürtler ve demokratlar Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyorlarsa, bilmeliler ki, Önderlik özgürleşmelidir. Zira yaşanan zulümleri herkes görüyor ve bundan tek çıkış yolu Öcalan’ın özgürlüğüdür” diye konuştu.

Leyla Topaz ayrıca diasporada yaşayan Kürt halkına da nöbet eylemini daha güçlü sahiplenmeleri çağrısında bulundu.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eyleme bugüne kadar 2 binin üzerinde kişi katılırken, aralıksız olarak sürdürülen en uzun Kürt eylemi olarak kayda geçti.