Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Paris Kadın Hareketi’nde

Avrupa’daki Kürtlerin en uzun eylemi niteliğindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 361’inci haftasında yeni bir grubun katılımıyla sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 7 yıla yakındır süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemin, bu hafta Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen kadınlar devraldı.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Oldenburg şehrinden üç kişilik grubun yürüttüğü eylemi devralan grupta Paris Kadın Hareketi üyeleri Eylem Firar, Şenay Ayhan ve Hatice Kütük yer alıyor.

Grup adına konuşan Şenay Ayhan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride yönelik kaygılarına dikkat çekti. AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’ı ziyaret etmesinin sevindirici olduğuna değinen Ayhan, ancak tecride karşı sonuç alıcı bir durumun söz konusu olmadığına işaret etti.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine bugüne kadar 2 bin civarında Kürdistanlı ile Avrupalı katıldı. Aynı zamanda CPT binasının da olduğu bir alanda yürütülen nöbet eylemi boyunca her gün onlarca kişiyle doğrudan iletişim kurularak hem Öcalan’ın fikirleri hem de Kürt halkın özgürlük mücadelesi hakkında bilgilendirme yapıldı.