Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Giessen’den gelen eylemcilerde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Almanya’nın Giessen şehrinden gelen Kürdistanlılar yürütüyor.

Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek ve üzerindeki ağır tecride karşı Avrupa Konseyi (AK) ile İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesini amaçlayan nöbet eylemi 6 yıla yakın bir süredir sürdürülüyor.

307’inci haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Almanya’nın Giessen şehrinden gelen 4 kişilik yeni bir grup yürütüyor. Bu haftaki grupta Hediye Ecer, Saliha Şen, Halil Göktepe ve Emin Emektar bulunuyor.

Yeni grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin esaretinin kabul edilemeyeceği vurgulanırken, son yıllarda ağırlaştırılan tecridin Kürt sorununun barışçıl çözümünü engellendiğinin altı çizildi. Grup üyeleri, Öcalan’ın sadece Kürtler için değil, tüm dünya halklarının sorunları için çözüm bulmaya çalıştığına dikkat çektiler.

CPT’ye de seslenen Giessen grubu üyeleri, acilen bir heyetin İmralı adasına giderek Kürt Halk Önderi’nin durumunu yerinde incelemesi çağrısı yaptı. Eylemciler, Öcalan’ın durumuna yönelik belirsizliğin Kürt halkında ciddi bir tedirginlik yarattığını hatırlattı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eylem CPT ve AK’nin yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Avrupa Parlamentosu’nun (AP) da olduğu Orangerie semtinde düzenleniyor.