Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 300’üncü haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi 300’üncü haftasında.

25 Haziran 2012’de başlatılan ve bugüne kadar aralıksız olarak yürütülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, yeni katılımlarla devam ediyor.

Pazartesi günü 300’üncü haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Almanya’nın Mannheim şehrinden gelen Şefik Ürün, Beşir Bendeş ve Abdulrahman Karasu isimli Kürdistanlılar yürütüyor.

Grup adına yapılan açıklamada Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eyleminin önemine dikkat çekilirken, özgürlük talebinden vazgeçilmeyeceği vurgulandı. Eylemciler, Öcalan’ın görüşlerini ve başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünya için geliştirdiği çözüm önerilerini anlatmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Efrin’i işgal saldırılarına da tepki gösteren eylemciler, Türk devleti ve paralı çetelerinin işgalinin asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Eylemciler, işgalcilerin er geç kaybedeğini söylerken, Kürt halkının her alanda işgale karşı duracağını ifade etti.

2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nde şimdiye kadar binlerce kişi nöbet tuttu. Her hafta yeni bir grup nöbeti devralırken, kimi haftalar birden fazla grup nöbetteki yerini aldı. Özgürlük nöbetine bugüne kadar sanatçılar, Kürt kurum ve parti temsilcileri, kadın hareketi (TJK-E) ve medya çalışanları da katılmıştı.