Enternasyonalistlerin Basel-Strasburg özgürlük yürüyüşü başladı

Enternasyonalistlerin, “Abdullah Öcalan’ özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Basel’den Strasbourg’a yapacağı uzun yürüyüş başladı.

15 Şubat Uluslararası komplosunun 26. yılına girerken, 10 Ekim’de yapılan ortak açıklamalarla küresel çapta startı verilen “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem ve etkinlerde gittikçe büyüyor. Almanya, İtalya, Fransa, İsviçre, Katalanya, Portekiz, Slovenya, Makedonya, Slovakya, İngiltere gibi birçok ülkeden bir araya gelen yaklaşık 200 enternasyolist, İsviçre'nin Basel kentinden Fransa'nın Strasbourg kentine kadar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle uzun bir yürüyüş gerçekleştiriyor.

ZÜMRÜT: DÜNYA HALKLARI ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN AYAKTA

Enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü Basel kentindeki  Theaterplatz’da düzenlenen mitingle başladı. Mitingde ilk olarak KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt söz aldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde bulundu tecrit koşullarına değinerek konuşmasına başlayan Zübeyde Zümrüt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bugün dünyanın dört bir yanında insanların ayakta olduğunu söyledi. Düzenlenecek enternasyonalist yürüyüşün anlam ve önemine dikkat çeken Zübeyde Zümrüt, “Önder Apo’nun fikirleri ve paradigması bütün dünyaya yayıldı. Özgürlükten ve demokrasiden yana olanlar bugün Önder Apo’nun özgürlüğü için yürüyor” dedi.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt sorunu başta olmak üzere kapitalist sistemin yarattığı birçok soruna çözüm anlamına geleceğini ifade eden KCDK-E Eşbaşkanı, “Bizler Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayana kadar alanlarda olacağız” diye kaydetti.

LORİ KOLLONFAİ: BİZİ YÜRÜTEN BAŞKAN ÖCALAN’IN PARADİGMALARIDIR

Enternasyonalistler adına da Lori Kollonfai bir konuşma yaptı. konuşmasında şu hususlara dikkat çekti: “Abdullah Öcalan bugün içinde yaşadığımız bütün toplumsal sorunlara çözüm sunuyor. Dünyada üst üste krizler yaşanıyor. 3’cü dünya savaşı yaşanıyor ama ulus devletler yaşadığımız sorunların üstesinden faşist yapılarla gelmeye çalışıyor. Bu anlayışa karşı, bizler Başkan Öcalan’ın fikirleriyle bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Ulus devletler kimliklerimizle bizleri her türlü ayrımcılığa tabi tutarak bu sorunları derinleştiriyor. Buna karşı Başkan Öcalan farklılıklarımıza rağmen birlikte yürümenin yolunu bize sunuyor. Biz, başka ir dünya mümkün diyenler kurtuluşun Başkan Öcalan’ın paradigmasında olduğunu biliyoruz.”

Lori Kollonfai, herkesi 17 Şubat’ta Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen merkezi yürüyüşe çağırarak konuşmasını sonlandırdı.

ATALAY: DÜNYA HALKLARI ABDULLAH ÖCALAN’I SAHİPLENİYOR

Lori Kollonfai’nin ardından Kürt siyasetçi Nejdet Atalay söz aldı. Atalay , Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek başladığı konuşmasında, Abdullah Öcalan’ın paradigmalarının halklarda bulduğu karşılığa dikkat çekti. Atalay, “Bugün dünya halklarını burada yürüten Öcalan’ın paradigmalarının gücüdür” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından onlarca ülkeden bir araya gelen 200'e yakın enternasyonalist, “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” pankartı arkasında yürüyüşlerinin startını verdi. Yürüyüşte sık sık “Önder Apo’ya özgürlük” sloganları atılıyor.

Yürüyüşün 1. günü akşam saatlerinde Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde son bulacak.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

Startı verilen enternasyonalistlerin özgürlük yürüyüşünün güzergahı şu şekilde:

12 Şubat’ta Saint Louis’den Sierenz’e,

13 Şubat’ta Mulhouse’dan Wittenheim’e,

14 Şubat’ta Colmar’dan Selestat’a,

15 Şubat’ta Strasbourg merkezinde yürüyecek.

Enternasyonalistler 16 Şubat’ta Strasbourg’da bir basın konferansı ile eylemlerin noktalayacak. 17 Şubat’ta ise Köln’deki büyük yürüyüşe katılacak.