İsviçreli vekilden Türk turizmini boykot çağrısı

İsviçre Sosyalist Parti Milletvekili Carlo Sommaruga, “Adaletsizlikte sınır tanımayan Erdoğan rejimini durmanın en etkili yolu ekonomiden geçer” diyerek, İsviçre ve Avrupa halklarına Türk Turizmini boykot etme çağrısı yaptı.

MHP-AKP faşist rejiminin anti-demokratik uygulamalarının ve Kürt halkına karşı yürütülen soykırım politikasının önüne geçmenin en etkili yollarından birisinin ekonomiden geçtiğini düşünen çevrelerden Türk Turizmini boykot çağrısı gelmeye devam ediyor. ANF’ye konuşan İsviçre Ulusal Parlamento Sosyalist Parti (SP) Milletvekili ve Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Carlo Sommaruga, “Adaletsizlik ve hukuksuzlukta sınır tanımayan Erdoğan rejimin önüne geçmenin en etkili yöntemlerinden birisi ekonomidir” diyerek, İsviçre ve Avrupa halklarına Türk Turizmini boykot etme çağrısı yaptı.

“Erdoğan rejimi, demokratik yollarla seçilip bugün yönetimi elinde bulundurduğunu iddia etmiş olsa da uzun dönemden beridir artık demokratik bir şekilde hareket etmiyor” diyen Sommaruga, Erdoğan’ın ortaya koyduğu anti-demokratik uygulamalardan kaynaklı ülkenin bugün ekonomik bir çıkmaz içerisinde olduğunu söyledi. Sommaruga, “Zayıf bir ekonomi, bir süre sonra Erdoğan rejimi güçsüzleştirir” dedi.

‘ERDOĞAN’I DURDURMANIN EN ETKİLİ YOLU EKONOMİDEN GEÇİYOR’

Demokratik bir şekilde hareket etmeyen Erdoğan’ı durdurmanın et etkili yollarından birisinin ekonomiden geçtiğini söyleyen Sommaruga, devamla şunları ekledi: “Bir devletin ekonomisini ayakta tutan en önemli alanlardan birisi turizmdir. Bu anlamda biz İsviçreliler ve Avrupa halkları olarak Türkiye tatile giderek, Erdoğan rejiminin daha güçlenmesine destek olmamalıyız. Türk Turizmi boykot edilirse bu şekilde Erdoğan rejiminin uygulamalarının önüne geçebiliriz. Avrupa ve İsviçre halkları sadece turizm boykotu ile yetinmemeli aynı zaman da Erdoğan rejimine karşı harekete geçmeliler.”

Avrupa ve İsviçre halklarının kendi paralarıyla otoriter, demokrasiye ve insan haklarına saygı duymayan bir rejimi daha da güçlendirmekten kaçınması gerektiğini vurgulayan Sommaruga, “Türkiye tatil için ucuz ve uygun bir ülke olabilir ama ekonomik desteğe ihtiyacı olan Yunanistan, Tunus gibi ülkeler tatil yeri olarak seçilebilir” diye ekledi.

'TÜRK TURİZMİNE DESTEK SAVAŞA DESTEKTİR’

“Unutmamalıyız ki; Türkiye ekonomisine yapılacak en küçük destek bile, Erdoğan rejimini bir o kadar daha çok güçlendirir” diyen Sommaruga şöyle devam etti: “Ekonomik destekle güçlendireceğiniz bu devlet, bugün sadece içeride Erdoğan gibi düşünmeyen siyasetçi, gazeteci, akademisyen yani muhalif olan bütün kesimlere baskı ve zülüm uygulamakla yetinmiyor aynı zamanda sınırlar ötesinde de bir bütün olarak Kürt halkına karşı cihatçılarla birlikte büyük bir savaş yürütüyor. Türkiye tatile gitmek bir anlamda Erdoğan’ın bu politikalara destek anlamına gelir” şeklinde konuştu.