Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

İsviçre Sosyalist Parti kongresinde Efrîn önergesi

Türk devletinin Efrin işgali ve işlediği savaş suçları İsviçre Sosyalist Parti kongresinde gündeme geldi. Vaud Kantonu'nun başkenti Lozan'da gerçekleşen kanton kongresinde Efrin’e ilişkin bir önerge kabul edildi.

Sosyalist Parti’nin Vaud Kantonu kongresinde Kürt delegasyonun girişimi üzerine Efrin ile ilgili karar alınarak, Türkiye'nin uluslararası mahkemelerde yargılanması için çağrı yapıldı.

Sosyalist Parti’den İhsan Kurt tarafından kongrede okunan önergede Türk Devletinin Rusya'nın desteğiyle “cihatçı” gruplarla birlikte Efrin'i işgal ettiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)’ye çağrıda bulunan Sosyalist Parti, Türk devletinin derhal Efrin'den çekilmesini talep etti.

Kongreye katılan Kürt delegasyonu, Efrin ile ilgili önergenin oybirliği ile geçtiğini belirtti.

Kürt heyetin aktardığına göre “kongrede Kürt heyeti sıcak karşılandı”. Kongreye katılanların tümünün Efrîn konusunda bilgi sahibi olduklarını gördüklerini belirten heyet, “Önemli kararlar alındı. Birleşmiş Milletler'e de çağrıda bulunuldu ve Türk devletinin Efrin'den çıkarılması istendi” bilgisini paylaştı.

Kongrede alınan kararlar şöyle;

- Rojava Yönetimine destek olunması, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun Türk işgaline karşı bir tavır almasını talep ediyoruz

- Türk devletinin Efrin'den derhal çekilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'na çağrıda bulunuyoruz.

- İsviçre Ulusal Konseyi'nden ve Federal Konsey'den Türkiye'nin işlediği savaş suçlarından dolayı Uluslararası Mahkemelerde yargılanması için çalışma yürütülmesini talep ediyoruz.

Ayrıca Sosyalist Parti ve Kürt delegasyonu üyeleri “Save Afrin” pankartı önünde fotoğraf çektirdi.