İsviçre’de ‘Diktatöre karşı seçim platformu’ kuruldu

İsviçre’nin Zürih kentinde bir araya gelen çok sayıda örgüt, “Diktatöre karşı seçim platformunu” kurarak, 24 Haziran’da yapılacak erken seçim çalışmalarının startını verdi.

İsviçre’deki Kürdistanlı ve Türkiyeli örgüt ve kurumlar bir araya gelerek kurdukları platformla 24 Haziran’da yapılacak erken seçim çalışmalarının startını verdi. İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S), HDK-İsviçre, İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Avrupa Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİK), Devrimci Parti, SYKP, İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu (İABF), İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), Avrupa Süryaniler Platformu (ESU) İsviçre’nin Zürih kentinde yaptıkları toplantının ardından “Diktatöre karşı seçim platformunu” kuruluşunu ilan ederek, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçim çalışmalarını başlatma kararı aldı.

‘SEÇİMLER FAŞİZME KARŞI MÜCADELE ALANIDIR’

Baskın bir kararla alınan 24 Haziran seçimlerinin öneminden ve bu seçimlerde muhalefet kesimlerinin ortaya koyacağı mücadelenin önemi üzerine tartışmaların yürütüldüğü toplandı da bir dizi kararlar da alındı. Yine seçimlerin faşizme karşı mücadele alanı olduğuna dikkat çekilen toplantıda çıkan kararlar doğrultusunda şunlara vurgu yapıldı: “Demokrasiden yana bütün güçler sandığa gitmelidir, Nasıl olsa AKP kazanacak algısı bilinçli geliştiriliyor buna dikkat edilmeli. İktidar gücüne güvenerek bir seçime gitti bu oyunu bozabiliriz. Her örgüt seçim süreci boyunca diğer planlamalarını ertelemeli ve seçime endekslenmeli”

Platform olarak, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için İsviçre’de yapılacak olan pratik çalışmalar ise 3 aşama olarak şu şekilde sıralandı: “4 Mayıs 2018 tarihine kadar seçmen kayıtlarının sorgulanması ve kayıtlı olmayan seçmenlerin kaydının yapılması. Seçim hazırlıkları kapsamında propaganda, etkinlik, toplantı kitlesel etkinlik ve eylemler yapılması. Seçim güvenliği, kitlelerin sandığa taşınması.”