İsveç Sol Parti: Kürtlere yönelik saldırılar durdurulmalı

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal tehdit ve hazırlıklarına tepki gösteren İsveç Sol Parti Lideri Jonas Sjöstedt, dış dünyanın Kürt ve müttefiklerine yapılacak saldırılara karşı çıkması ve durdurması gerektiğini söyledi.

Sjöstedt, Kürdistanlılar ve dostlarının Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye'ye yönelik işgal girişiminin kınamak için düzenledikleri eylemlere Sol Parti'nin dayanışma mesajını yolladı.

Kuzey Suriye'deki oluşumun günümüzde bölge için bir ışık ve umut olduğuna, değişik halk gruplarının birlikte yaşadıklarına, kadınların haklarının güçlü olduğuna, değişik inanç ve etnik kökenden insanların haklarına saygı gösterildiğine vurgu yapan Sjöstedt, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Bu federasyondaki Kürtler ve bağlaşıkları DAİŞ'in yok edilmesinde belirleyici oldu. Tüm dünya terörizme karşı verdikleri mücadele için onlara teşekkür etmeli. Ama Kuzey Suriye'deki federasyon tehdit altında. Türkiye ve otoriter Erdoğan, kendi milliyetçiliğine karşı çıkan Kürtlerin özgür olduğu bölgeye tahammül etmiyor.”

Türkiye'nin işgal hazırlıkları yaptığına dikkat çeken Sjöstedt, “Türkiye'nin Rojava'yı işgal etmesine izin verilmemeli. Türkiye'nin Êfrin'de nasıl etnik temizlik yaptığını, İslamcı müttefiklerinin halkı nasıl  terörize ettiğini gördük. Kuzey Suriye'ye yönelik saldırı durdurulmalı” dedi.

İsveç ve Avrupa Birliği'nin harekete geçmesini isteyen Sjöstedt, Sol Parti olarak Erdoğan'a yapılan para yardımının durdurulmasını, Türkiye'ye silah satışlarının durdurulmasını, Türkiye'ye ekonomik ve siyasi baskı uygulanmasını talep ettiklerine vurgu yaptı.

Dış dünyanın Kürtler ve birlikte hareket ettiği halklara yönelik saldırıları durdurması gerektiğini söyleyen Sol Parti Lideri, “Dış dünya DAİŞ güçlerini yenilgiye uğratanlarla aynı safta olmalı” dedi.