İsveç Parlamentosu önünde Efrîn için eylem

Türk devletinin Rojava’nın Efrîn Kantonu’na yönelik düşmanca tutumu ve saldırı hazırlıkları bugün saat 12.30 sularında Stockholm’de İsveç Parlamentosu önünde gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

YPG/YPJ, PYD bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resminin olduğu flamaların taşındığı gösteride okunan Stockholm NCDK ve Amara Kürt Kadın Meclisi’nin ortak açıklamasında, Türk devleti ve güdümündeki çetelerin Efrîn’e yönelik saldırılarının Kürt Halkının iradesini kırmayı hedeflendiğini belirterek Kürt Halkının buna izin vermeyeceğine vurgu yapıldı.

Kürt halkı, dünya demokrat kamuoyuna Kobanê Direnişinin ruhu ve kararlılığıyla Efrîn’i sahiplenmeleri, İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği’ne de hala DAİŞ artıkları ve El Nusra gibi çetelerle işbirliği yapan Türk devletinin işgalci tutumuna karşı tavır almaları çağrıları yapıldı.

Gösteride “Türk devleti Kürdistan’dan defol”, “Katil, faşit Erdoğan”, “Yaşasın Efrîn direnişimiz”, “Kanlı ellerinizi Efrîn’den çekin”, “Efrîn ve Kürdistanla dayanışma”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği” sloganları atıldı.

Mitingin bitiminden sonra kitle, sloganlar atarak il merkezindeki Seregel Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Türk devletini kınayan sloganları atmayı sürdüren eylemciler, Dışişleri Bakanlığı önünden şehrin yaya trafiğine kapalı Drottningatan’a girdiler.

Meydanda Rojava Komiteleri adına konuşan Tomas Pettersson, Erdoğan’ın Rojava’da Kürt Halkının inşa etiği demokratik konfederalizm projesini ortadan kaldırmak için Efrîn’e saldırı hazırlıkları yaptığını belirterek “Türk devleti şunu bilmelidirki Efrîn halkı yalnız değildir. Efrîn’in işgaline izin vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye’nin Efrîn’e saldırması halinde Efrîn’in ikinci bir Kobanê’ye dönüşeceğini söyleyen Petterson, batılı ülkelerden faşist Türk rejimine silah satmamaları ve demokratik güçlere Efrîn ve Kürt Halkıyla dayanışmayı yükseltmeleri çağrısı yaptı.