İşçi festivali Öcalan’a adanacak

İngiltere’de ‘Freedom for Öcalan/Öcalan’a Özgürlük’ kampanyasını başlatan sendikalar, Temmuz ayında 200 binden fazla kişinin gelmesi beklenen ve Öcalan’a adanan dünyanın en büyük işçi festivali “Durham Miners Gala” ile dayanışma programı yaptı.

Etkinliğe Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal, Londra Halk Meclisi Eşbaşkanı Dr. İbrahim Yahli, KNK İngiltere Temsilcisi Rizgar Wan ile Durham Miners Gala Festivali Yönetim kurulu baskani Joe Whitworth, Genel Sekreteri Alan Cummings ile Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra; Unite Sendikası Uluslararasi ilişkiler sorumlusu ve ‘Freedom for Öcalan’ Kampanyası Başkanı Simon Dubbins, GMB Sendikası Genel sekreteri Tim Roache, CWU Sendikası Genel Sekreteri Dave Ward, GFTU Sendikası Genel Sekreteri Doug Nicholls, ASLEF Sendikası Genel Sekreteri Mick Whelan, İşçi Partisi Merkez Yönetim Kurulu Başkanı, Milletvekili Ian Lavery ile milletvekilleri Jon Ashworth, Tony Lloyd, Gloria de-piero, Jo Stevens, Emma Lewell-Buck, Bill Esterson ve çok sayıda aktivist katıldı.

BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR

Britanya Demokratik Kürt Halk Meclisi adına açıklama yapan Eşbaşkan Ercan Akbal, yüzbinlerce kişinin katılacağı Durham Miners Gala Festivali’nin Öcalan’ın özgürlüğüne adanmış olmasının büyük bir anlam taşıdığını belirtti.

Akbal, festival ile dayanışma çalışmalarını geliştirerek sürdüreceklerini açıkladı. Eşbaşkan Akbal, tüm katılımcılara teşekkür ederek Kürt halkına olan desteklerinin kendileri açısından çok değerli olduğunu dile getirdi.

DURHAM MİNERS ASSOCİATİON DA KAMPANYAYA KATILDI

Britanya’nın önde gelen maden sendikalarından Durham Miners Association da ‘Öcalan’a Özgürlük Kampanyası‘na katıldı. Sendika Genel Başkanı Joe Winkworth ile Genel Sekreteri Alan Cummings ortak açıklamayla, kampanya da yer aldıklarını duyurdu. Büyük Britanya’da 134 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen ‘Durham Miners Gala’ adlı festivalinin de bu yıl Öcalan’ın özgürlüğüne adanıyor. Festivale her yıl yüzbinlerce kişi katılıyor.

Kampanyalarına ilişkin konuşan sendikanın Genel Sekreteri Alan Cummings, bir zamanlar Güney Afrika Özgürlük Hareketi’nin lideri Nelson Mandela için yürüttükleri çalışmanın şimdi Kürt Halk Önderi Öcalan için yürütüleceğini vurguladı. Öcalan’ın da Mandela gibi esir alınarak bir adada tutulduğuna dikkat çeken Cummings, Öcalan’ın özgürlüğünün kendileri ve sendikalar için önemli bir tema olacağının altını çizdi. Sendikanın Genel Başkanı Joe Winkworth ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını dilediğinin altını çizdi.

14-16 TEMMUZ'DA YAPILACAK

İngiltere’nin Durham şehrinde her yıl Temmuz ayında gerçekleşen festivale aralarında Britanya’nın tüm sendikaları, işçi sınıfı hareketleri, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin tüm milletvekilleri, lider ve yönetecilerinin de bulunduğu 220 bini aşkın kişi katılıyor.
‘Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’nı yürüten sendikaların temsilcilerinin oluşturduğu Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nin festivalde Kürt Halk Önderini tanıtan, mücadelesinin ne anlama geldiğini anlatan çok sayıda çalışma sunması bekleniyor. Öcalan’ın İngilizceye çevrilmiş kitabı da, festival alanındaki standlarda yerini alacak. Festival 14-16 Temmuz’da yapılacak.

Kaynak: Yeni Özgür Politika