İldem ve Çakıl Londra'da anıldı

Başkent Londra'da TKP/ML şehitleri Erol Volkan İldem ve Fadime Çakıl anıldı. Etkinlikte halk savaşı ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Türk ordusunun saldırıları sonucu Dersim-Büyükköy kırsalında ölümsüzleşen TKP/ML MK üyesi Erol Volkan İldem (Nubar) ve TKP/ML-TİKKO birim komutanlarından Fadime Çakıl (Rosa) için İngiltere'nin başkenti Londra'da Partizan tarafından anma etkinliği yapıldı.

Etkinlik, İldem, Çakıl, Koray Aspir ve son süreçte şehit düşen HPG gerillaları için saygı duruşu yapılarak başladı.

Etkinlikte TKP/ML MK tarafından yapılan açıklama okundu. Açıklamada şehitler hakkında bilgi verilirken, "Elbette yoldaşlarımızın gözü arkada kalmayacak. Geleceği kazanma iradesinin örgütlenmesi, geleceği kazanma savaşının sürdürülmesi ancak halk savaşı çizgisinde Yeni Demokratik Devrim, sosyalizm ve komünizm davasına sıkı bir bağlılıkla olanaklıdır" denildi.
Açıklamanın ardından ise sinevizyon gösterimi yapıldı.

'BİRLİKTE MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

MLKP adına yapılan konuşmada ise "Şehitlerimizin bize bıraktığı sorumluluk bilinci ve mücadele kararlılığı ile devrimci dayanışma ve birlikte mücadeleyi büyüteceğimize söz veriyor, şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" denildi.

MKP adına yapılan konuşmada da baskı ve zulmün şehirlerde ve dağlarda sürdüğü belirtildi, buna karşı ortak mücadelenin önemine değinildi.