Êdî Bes e Platformu: 6 Ocak'ta Paris'te buluşalım

Paris'te katledilen kadınları anan Êdî Bes e Platformu, 6 Ocak'taki yürüyüşe çağırdı.

Êdî Bes e Platformu, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin 9 Ocak 2013’te Paris`te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katlettiğine dikkat çekerek, "Paris’in orta yerinde, Türk devletinin katliam timi olan MİT’in öz örgütlemesiyle 3 özgürlük savaşçısı alçakça katledildiler" denildi.

'KADINLAR SAKİNELER'İN YOLUNDA İLERLİYOR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Hayatının uzun yıllarını Kürt halkının özgürlüğüne adamış, devletin her türlü işkencelerine karşı direniş ruhunu yaşatmış bir katın savaşçı olan, PKK’nin önder kadrolarından Sakine Cansız’ın özel olarak seçilmesi tabii ki tesadüfi değildir. Kürtlerin bağımsızlık mücadelesini katliamlarla bastırma geleneğinin bir parçası olarak seçilen Sakine Cansız’ın katledilmesiyle, ardılarına gözdağı verilmeye çalışılmıştır.

Fakat nafile! Türk devletinin geçmiş katliamları nasıl ki Kürtlerin özgürlük mücadelesini durdurmadıysa, bununla da durduramayacaktır. Yüzlerce Kürt kadını yeni Sakineler olmak için mücadelenin en ileri mevzilerinde yerini almıştır.

ÇAĞRI

Êdî Bes e Platformu olarak; devrimci, demokrat, ilerici kişi ve kurumları Sakinler'in hesabını sormak için 6 Ocak'ta Paris’te düzenlenecek yürüyüşe katılarak, hesap sarmaya çağırıyoruz."