4 merkezde Efrîn protestosu

Efrîn’e yönelik Türk devletinin düzenlediği soykırım saldırıları Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın Hannover kentinde Efrîn ile dayanışmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Salzgitter ve Hannover ile çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

HBF önünde toplanan kitle, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kitle yapılan konuşmalar ardından yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca bildiriler dağıtılırken, konuşmalar da yapıldı.

“Her yer Efrîn her yer direniş” pankartının yanı sıra savaşa ilişkin karikatürlerin de taşındı.

Kitle daha sonra ise bir miting düzenlendi. Mitingde DKTM Eş Başkanı Ciwan Çewlig ile NAV-YEK üyesi Yılmaz Kaba ile YXK üyesi birer konuşma yaptı.

Konuşmalar ardından kitle sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek HBF önünde eylemini sonlandırdı.

STOCKHOLM

Türk devletinin Efrîn'i işgali ve Kürdistan'a yönelik saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Saat 13.00 sularında Norra Bantorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, ellerinde PKK, JPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşıdı.

İsveç Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanları Ferah Bozcalı ve Rıdvan Altun, meydanda yaptıkları Kürtçe ve İsveç'çe konuşmalarında Türk devletinin gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamları somut örnekler vererek teşhir etti. İsveç halkı ve Kürdistanlılara Türkiye'yi boykot etmeleri çağrıları yaptı.

Ferah Bozcalı, Efrîn'i işgal eden Türk devleti ve çetelerin katliamlar gerçekleştir ve halkın eşyalarını yağmalarken olanlara sessiz kalan Avrupa Birliği ve Batılı ülkelere sert eleştiriler yöneltti.

Efrîn halkının tıpkı Kobanê'de olduğu gibi işgali kabul etmeyeceğini ve işgalcileri topraklarından süreceğini söyleyen Bozcalı, Rojava'daki demokratik kantoların Abdullah Öcalan'ın felsefesinin ürünü olduğunu hatırlattı.

19 yıl ağır tecrit koşullarında tutulan Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden Bozcalı, herkese Türk turizmi ve ürünlerini boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Gösteride, ”Türk ordusu Efrîn'den defol”, ”Öcalan'a özgürlük”, ”Biji Serok Apo”, ”Yaşasın Efrîn direnişi”,”Türkiye'yi boykot et”, ”PKK halktır, halk biziz”ve ”Türk ordusu Kürdistan'ı terk et” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde, Stuttgart Efrîn’i Sahiplenme Platformu öncülüğünde yapılan yürüyüşle sömürgeci faşist Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgali bir kez daha protesto edildi.

Lautenschlage’de başlayan yürüyüşün en önünde Rojava bayrağı açıldı. Efrîn’i Sahiplenme Platformu imzalı “Keine waffen an die Türkei Efrîn Verteidigen” pankartın arkasında oluşturulan yürüyüş kortejinde sık sık “Bijî berxwedana Efrîne”, “Bijî YPG-YPJ”, “Bijî Serok Apo”, “Her yer Efrîn her yer direniş”, “İşgalci Türk devleti Efrîn’den defol”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları atıldı.

“Öcalan’a Özgürlük” pankartının da açıldığı yürüyüşte, YPG, YPJ bayrakları açıldı. Yol boyunca Almanca konuşmaların yapıldığı yürüyüş sonlanır sonlanmaz polis üç göstericiyi “Bijî Serok Apo” sloganını attığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Kitle polisin gözaltı saldırısını “Bijî Serok Apo” sloganıyla protesto etti.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Efrîn ile dayanışma ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin protesto edildiği bir eylem düzenlendi.

Yıkık Kilise önünde saygı duruşuyla başlayan miting daha sonra yürüyüşle devam etti.

Yürüyüşte Berlin NAV-DEM eşbaşkanı Yeko Ardıl ve NAV-DEM Dışilişkiler komitesi temsilcisi debirer konuşma yaptı.

Yürüyüş “Biji Serok Apo”, “Tüm işgalciler Kürdistan’dan defolun”, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları ile sona erdi.