4 merkezde Dünya Efrîn Günü yürüyüş ve eylemi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad, Almanya’nın Düsseldorf, İsviçre’nin Lugano ve Fransa’nın Strasbourg kentlerinde bir araya gelen binlerce kişi, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etti.

24 Mart Dünya Efrîn günü eylemleri dünya genelinde sürüyor. Avrupa’nın dört merkezinde bir araya gelen binlerce kişi, Efrîn ile dayanışmasını gösterirken, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekti.

BELGRAD

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da da Kürdistanlılar ve dostları, Türkiye Büyükelçiliği önünde, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etti.

“Faşist Türkiye, Efrîn’den defol”, “Biji Efrîn” sloganlarının atıldığı eylemde Sırbistan hükümetinin Türkiye ile diplomatik başta olmak üzere tüm ilişkilerini kesmesi ve Kürt halkını desteklemesi istendi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de Dünya Efrîn Günü vesilesiyle eylem düzenlendi.

Kentin en işlek merkezlerinden olan Schadowplatz’da Alman kurumların da katılımı ile düzenlenen yürüyüşte, Türk devletinin soykırım saldırılarında katlettiği sivillerin fotoğrafları da taşındı.

LUGANO

İsviçre’nin Ticini Kantonu’nun Lugano kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, 24 Mart Dünya Efrîn Günü dolayısıyla alanlardaydı.

Ticino Kürt Toplum Merkezi ile Rojava ile dayanışma komitesinin organize ettiği eylemde Türk devletinin Efrîn’de katlettiği sivillerin fotoğrafları da alana asıldı. “Efrîn yalnız değildir”, “Diren Efrîn”, “Efrîn’e saldırılara sessiz kalmayalım” pankartının da açıldığı eylemde, “Diktatör Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Rojava ve Efrîn yalnız değildir” sloganları atıldı.

Eylemde Sol Parti’den Gerri Fausta Barettapiccoli de bir konuşma yaptı.

Efrîn’de bir arada barış içinde yaşayan halklaar yönelik bu savaşın tüm Suriye’ye zarar verdiğini vurgulayan Barettapiccoli, insanların topraklarını terk etmek zorunda kaldığını da söyledi. Kürtlerin savaş istemediğini de dile getiren Barettapiccoli, DAİŞ anlayışının bu savaşı başlattığını da sözlerine ekledi.

Kürtlerin yalnızlaştırılıp baskı altına alındığını da söyleyen Barettapiccoli, “Cesaretli olmayız, Kürt kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Kürtler topraklarında özgürce yaşamalı. Bu katliamın sorumlusu Erdoğan’dır. Tüm dünya bunu böyle bilmeli ve bunu herkese anlamalıyız” dedi.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde “Efrîn ile dayanışma”nın örgütlediği 24 Mart Dünya Efrîn Günü eylemine yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Türkiyeli ve Fransızların da yoğun olarak katıldığı yürüyüş merkez istasyonu önünde başladı. Belediyeye yürüyen kitle yol boyunca slogan attı.