31. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği 12 Ekim’de, Berlin’de

YXK ve JXK öncülüğünde 12 Ekim’de 31’incisi düzenlenecek Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için hazırlıklar başlatıldı. Hazırlık Komitesi, “Bu edebiyat etkinliği sizin katkılarınıza bağlı. Şiirlerinizi ve öykülerinizi bekliyoruz” dedi.

1993 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlenen Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği, bu yıl Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK) ve Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) öncülüğünde düzenlenecek.

Yazılı bir açıklama yapan hazırlık komitesi etkinliğe katılım davetinde bulundu.

Hazırlık komitesi tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Sizleri 12 Ekim 2024 tarihinde Berlin'de gerçekleşecek olan 31. Hüseyin Çelebi Edebiyat etkinliğine davet etmekten mutluluk duyuyoruz! Otuz yıldır, Almanya'daki Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncülerinden ve Avrupa'daki Kürt öğrenci örgütlenmesinin kurucularından Hüseyin Çelebi'nin mirasına saygımızı göstermekteyiz. Onun kararlılığı, Kürt diasporasının sayısız kuşağının siyasi ve kültürel alanlardaki faaliyetlerinin önünü açtı. Bu edebiyat etkinliği sizin katkılarınıza bağlı! İster şiir, ister öykü olsun, Almanca, Kurmanci, Sorani, Kirmancki (Zazaki) veya Türkçe dillerinde yazılabilir.

Eserleriniz evde, okulda, üniversitede ya da Almanya veya Kurdistan'daki cezaevlerinde yazılmış olabilir. Eserlerinizi 5 Ağustos gününe kadar aşağıdaki e-posta adresine göndermenizi rica ediyoruz:

[email protected] veya verilen adrese posta yoluyla.

Ferat Koçak

Schierker Straße 26, 12051 Berlin

Lütfen biçimlendirme gerekliliklerine dikkat edin. Times New Roman, yazı tipi boyutu 12pt, satır aralığı 1,5. Hüseyin Çelebi edebiyat etkinliği sizin eserlerinizle var oluyor, bu yüzden yaratıcılığınızı ve duygularınızı özgür bırakın! Şiirlerinizi ve öykülerinizi bekliyoruz.”