5 kentte 4 Nisan etkinliği

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 69. yaş gününü kutladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle Almanya ve Fransa'da etkinlikler düzenlendi. Almanya'nın Nürnberg şehrinde yaşayan Kürdistanlılar, Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) Öcalan'ın doğum gününü kutladı. Efrîn ve tüm devrim şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte yapılan değerlendirmede, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın son yıllarda Kürt halkının özgürlüğüne ışık tuttuğu gibi, tüm Ortadoğu halkların özgürlüğüne de ışık tuttuğu vurgulandı. İmralı tecridine tepki gösterilen etkinlikte, Öcalan'ın mücadelesini ve direnişini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Nürnberg'de bulunan farklı sol Alman ve Türkiyeli gruplar da Öcalan'ın doğum günü özel olarak kutladıklarını belirtti.

BREMERHAVEN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak amacı ile Almanya'nın Bremerhaven kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya geldi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Kürt halkının varlığının teminatı olan Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edileceği belirtildi. Konuşmaların ardından Öcalan’ın yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kadın korusunun sahne almasından sonra etkinlik sona erdi.

MÜNİH

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla Almanya'nın Münih kentinde SARA Kadın öncülüğünde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Kürt halkının varlığının teminatı olan Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edileceği belirtildi. Konuşmaların ardından Öcalan’ın yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kutlamanın sonunda çocuklar, hazırlanan pastayı keserek dağıttı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde gençlik ve kadın hareketi öncülüğünde Rennes DKTM'de 4 Nisan etkinliği düzenlendi. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğuşunu, Kürt halkının dirilişi olarak kutlandığı ifade edilen etkinlikte, doğum günü pastası Şehir Aşleleri tarafından kesilerek halka dağıtıldı. Etkinlikte sık sık, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

MONTPELLİER

Fransa’nın Montpellier kentinde de 4 Nisan kutlandı.

Kadın komünü tarafından düzenlenen kutlamaya çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlik yapılan konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.